El Parc del Pescador serà la zona de sortida de les proves i els boxes dels equips de la prova, puntuable pel campionat provincial. L’esdeveniment esportiu es portarà a terme els dies 8 i 9 de desembre i comptarà una demostració dels pilots Emma Bristow i Miquel Gelabert. També s’ha organitzat una exposició de motos a la Torre del Llimó que obrirà del 5 al 9 de desembre.

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

Cambrils acollirà el Trial Copa Clàssic Cambrils i un stage de trial femení el cap de setmana 8 i 9 de desembre. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, i el president del Moto Club Cambrils, Esteve Solana, han presentat avui aquest esdeveniment esportiu, que tindrà l’epicentre a l’aparcament del Parc del Pescador.

El cap de setmana començarà amb l’stage de trial femení que es portarà a terme dissabte, 8 de desembre, a partir de les 10 hores i que comptarà amb una demostració de la campiona del món Emma Bristow.

El diumenge, 9 de desembre, a partir de les 10 hores, es disputarà el Trial Cambrils Copa Clàssic, que serà puntuable pel campionat provincial de l’especialitat. La zona de sortida i els boxes dels equips se situaran al pàrquing del Parc del Pescador. Les diferents zones, que els pilots hauran de passar sense posar els peus a terra, estaran ubicades al llarg de la riera d’Alforja i el barranc Mare de Déu del Camí.

L’organització preveu que participin en la competició més de 50 pilots, dividits en les categories groga, verda i vermella segons el seu nivell. El pilots hauran de demostrar les seves habilitats seguint un recorregut que pujarà per la llera de la riera d’Alforja fins arribar a sota el pont de la carretera que va del Parc Samà a Reus, una ruta per un camí lateral paral·lel a l’A7 fins al barranc de la Mare de Déu del Camí per acabar a la platja i dues zones que s’instal·laran a la desembocadura de la riera d’Alforja. També cal destacar la presència d’alguns pilots destacats, com Miquel Gelabert.

A més de la competició, s’ha organitzat una exposició de motos a la Torre del Llimó, que obrirà des del dimecres a 5 fins el diumenge 9 de desembre, de 10 a 13:30 hores i de 17 a 21 hores. En aquesta exposició es podran veure motos de diferents tipus i els visitants es podran fer fotos amb una vespa de l’any 1952.

L’esdeveniment es promocionarà amb motos de trial instal·lades a 21 aparadors de comerços de la Xarxa del Port. El trial col·labora amb l’associació Enach i durant l’esdeveniment es llegirà el manifest contra la violència masclista.

L’alcaldessa de Cambrils ha afirmat que aquest tipus d’esdeveniments programats fora de la temporada més turística ajuden a la desestacionalització i reforcen la imatge del municipi com a destí de turisme esportiu.

El regidor d’Esports ha animat a la ciutadania a anar a veure l’espectacle i ha explicat que l’organització d’aquesta competició també posarà en valor la vessant més lúdica d’espais naturals com les lleres i els barrancs.

El president del Moto Club ha explicat que el Trial Copa Clàssic vol ser un “remember” del campionat que es va iniciar a Cambrils durant els anys 70, que va arribar a ser puntuable pel campionat d’Espanya i considerat un dels millors d’Europa.

Al llarg de l’any Cambrils organitza diferents esdeveniments i campionats al municipi de caire esportiu, solidari, recreatiu i social. Aquest 2018 s’han organitzat més de 80 esdeveniments esportius on hi han participat més de 30.000 esportistes.