El dia 11 d’octubre el millors ciclistes de trial es posaran a prova al pàrquing del Parc del Pescador. Enguany s’hi afegeix un Open Internacional de trial que comptarà amb la participació del belga Kenny Belaey i la francesa Mailys Jouy.

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

Cambrils acollirà Copa Espanya de Trial Bici el dia 11 d’octubre i la Copa Catalana Trial Motos Clàssiques el dia 18 d’octubre. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora d’Esport, Natàlia Pleguezuelos; el tècnic del club Biketrial Costa Daurada i campió del món del 2010, Àngel Batlle; el president del MotoClub Cambrils, Josep Maria Vallès, i el secretari, Esteve Solana, han presentat avui aquestes dues competicions esportives que tindran lloc a diversos emplaçaments del municipi.

La primera cita, l’11 d’octubre, serà la Copa Espanya de Trial amb bicicleta, que reunirà els millors pilots al pàrquing del Parc del Pescador, on ja s’hi poden veure instal·lades les diferents zones de la prova. A més, enguany la jornada inclou l’Open Internacional, que permet la participació d’esportistes d’altres països. Entre els noms més coneguts, destaquen el belga Kenny Belaey, diversos cops campió del món, i la francesa Mailys Jouy, que està al top ten de la classificació de França i l’any passat va aconseguir la 12a posició del campionat del món.

La prova de trial amb bicicleta que es disputarà a Cambrils el dia 11 d’octubre és la segona de la Copa Espanya. Els i les pilots de diferents categories, des de Promesa a Elite, hauran de superar diferents circuits a partir de les 8:15 hores. Els sis millors pilots de les dues primers voltes de la categoria Elite disputaran una final a les 13:30 hores i posteriorment hi haurà el lliurament de guardons.

A més, per promocionar l’esport s’hi afegeix la competició Open paral·lela perquè puguin participar els pilots amb llicènica catalana o RFEC que no tinguin nivell per participar al seu nivell de Copa Espanya. Aquesta competició serà el mateix dia i les inscripcions es poden fer des del web de la federació catalana.

Com a mesura de prevenció, les zones estaran en un recinte tancat i només hi podrà haver públic al voltant del recinte sense aglomeracions. Tant les zones, com el paddock i taula de carrera serà limitat a la persona participant amb un acompanyant durant el seu horari de competició i calentament. A més, prèviament caldrà passar el control de temperatura i registre. L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment per pilots, acompanyants i públic. Només els pilots se la podran treure en la zona d’entrenament.

Per altra banda, el 18 d’octubre de 8 a 15 hores es portarà a terme la tercera edició de la nova etapa del trial de motos clàssiques, que enguany formarà part de la Copa Catalana de Clàssiques. Les zones estaran repartides entre el pàrquing de l’Ateneu (on i haurà el padoc de sortida), la riera d’Alforja i el barranc de Rifà. La competició està organitzada pel Motoclub Cambrils amb la col·laboració de la Federació Catalana de Motociclisme i els Ajuntaments de Cambrils i Mont-roig.

Aquest octubre també hi ha altres activitats esportives destacades a Cambrils com el Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica que es va celebrar el passat diumenge o diverses marxes cicloturístiques que es portaran a terme les properes setmanes.