Gairebé 300 dones i 100 familiars van participar en la primera edició d'aquesta activitat. La jornada va servir per manifestar un no rotund a la violència contra les dones.

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

Les corredores Astrid Faganel (Reus) amb 20m28s, Gemma Bonjorn (Linyola) del Club Track amb 21m02s i la cambrilenca Patricia Perpinyà, del Club Triatlò Cambrils amb 21m47s, pugen al podi com a millors absolutes de la primera edició de la Cursa de les Dones de Cambrils.

També van pujar al podi com la millor en la seva categoria la cambrilenca Paula Cavallé com a cadet-juvenil 23m38s; Luisa maria Valencia, de Reus, coma millor junior amb 26m30s; la tarragonina Fermina Garrido amb 21m59s com a millor sènior; Montserrat Ramon, de Mont-roig del Camp, amb 25m32s com a millor veterana.

En la categoria de màster, la millor va ser Carmen Ferré, de Tarragona, amb 22m34s; Montserrat Roig de Les Borges del Camp, va ser la millor Màster Plus amb 31,11s; i el premi a la millor cambrilenca va ser per la local Patricia Perpinyà.

També es va fer un reconeixement a la participant més jove, Júlia Guinaldo amb 12 anys, de Miami Platja, que va fer un temps de 32m33s, i a la participant més gran,  la cambrilenca Magdalena Novo, de 75 anys, que va acabar la prova amb 1h i 23s.

El recorregut dels 5k va ser al costat del mar seguint el passeig de les Palmeres, en un circuit pla i amb vistes espectaculars de Cambrils. La cursa familiar va fer una part d’aquest recorregut ja que només feia 2,5k.

Una dels protagonistes d'aquesta primera edició va ser un clam per la igualtat entre les persones i l'eliminació de la violència contra les dones, ja que la cursa era una de les activitats de les Jornades per als Bons Tractes de Cambrils.

L’altra protagonista de la jornada va ser l’acció solidària de la cursa recaptant diners per l’Associació Salut i Cames, amb la finalitat d’ajudar a l’Hospital Sant Joan de Déu en la seva feina lluitant contra el Càncer Infantil. En aquesta primera edició es va recaptar gairebé 500 euros: 391 euros de la cursa més les vendes de marxandatge de l’Associació.

Des de l’organització, l'Àrea Politiques d’Igualtat, Esports Cambrils i Naturetime, es valora molt positivament l’èxit de participació d’aquesta primera edició amb gairebé 300 dones i 100 famílies que van omplir amb la samarreta lila el passeig de Cambrils per una bona causa i s'espera que la segona edició serveixi per fer créixer l'esdeveniment al terme municipal.

Guanyadors:

https://results.chronotrack.com/event/results/event/event-45797