L’acte es portarà a terme aquest divendres 20 d’abril a les 20 hores. La mostra d’il·lustració científica es podrà visitar fins el 25 de maig a la Sala Àmbits.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’artista Assun Savall inaugurarà aquest divendres 20 d’abril a les 20 hores l’exposició Natura “In vitro” a la Sala Àmbits del Centre Cultural Municipal de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20). La mostra es podrà visitar fins el 25 de maig de dilluns a divendres de 15 a 22 hores.

La majoria de làmines estan fetes amb aquarel·la a partir de l’observació a ull nu dels objectes de la naturalesa dibuixats, però l’artista també utilitza altres tècniques com la tinta xinesa i el retolador científic per aquells dibuixos que no s’han de pintar i en algunes ocasions fa servir la lupa binocular per a les parts petites de flors, fruits o detalls de les ales d’un insecte.

Motivada per la seva formació de biòloga, l’artista comença observant la natura i gaudint-la, per passar després a analitzar-la, fer-se preguntes, voler entendre i anar al traç, al dibuix, per explicar les mil formes que pren, quina és més bella i quina és més sorprenent.

D’aquesta manera, l’exposició uneix les aficions de l’artista: la ciència, la didàctica i l'art. Les orquídies, lliris, fruits, cargols, estrelles de mar i papallones s'obren camí entre els dibuixos per omplir-se de color, mostrar-los com són, per fora i per dins, i volent anar més enllà per destacar els caràcters útils per a l'estudi i transmetre sensacions i emocions.

Assumpció Savall Domingo és llicenciada en Ciències Biològiques, Màster en Nutrició i Alimentació i professora de Ciències Naturals. Paral·lelament a la seva activitat professional com a docent, ha realitzat treballs d’il·lustració científica per a llibres i especialment llibres de text. També ha col·laborat en revistes i ha participat en diverses exposicions col·lectives i individuals arreu del territori català.