L’alcalde, el Ministre d’Indústria i Turisme i la regidora han inaugurat aquest migdia tres dies d’intensa activitat comercial, social i lúdica. L’esdeveniment compta amb més de 50.000 m² d'exposició d’automoció, maquinària agrícola, comerç i serveis, energies renovables i molt més.

  • Categoritzat com: Promoció Econòmica

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; el Ministre d’Indústria i Turisme del Govern d’Espanya, Jordi Hereu, i la regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas, han inaugurat aquest migdia la 65a Fira Multisectorial de Cambrils. L’esdeveniment ofereix enguany una versió renovada i actualitzada amb un intens programa d’activitats comercials, socials, culturals i lúdiques que s’allargaran fins diumenge.

Un total de 225 empreses ompliran els més de 50.000 m² d'exposició d’aquest recinte firal a l’aire lliure, que compta amb una àmplia oferta de sectors d’automoció i motocicletes, maquinària agrícola i jardineria, comerç i serveis, energies renovables, salut i lleure, i molt més.

En els parlaments inaugurals, el ministre d’Indústria ha afirmat que la Fira de Cambrils és un dinamitzador de l’economia però també una tradició i un punt de trobada amb molta història al darrera, i ha posat en valor els privilegis de viure en un territori que atreu turisme de tot el món. “El món està canviant, hi ha amenaces, però sobretot està carregat d’oportunitats, especialment en l’àmbit de la indústria i el turisme”, ha assegurat Hereu.

Per la seva part, l’alcalde de Cambrils ha fet un prec al ministre i li ha demanat que la política d’ajuts del Ministeri no es concentri en el turisme de masses i es fixi en els models com el de Cambrils, amb capacitat de captar turisme de qualitat i d’adaptar la seva oferta. En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que hi ha models caducs, que necessiten d’una reconversió, i que els nous models aguanten molt millor l’adaptació als nous temps.  

En relació a la indústria, Alfredo Clúa ha explicat que l’ampliació del polígon Belianes Sud, que ja està aprovada inicialment, augmentarà l’oferta de sòl industrial i per tant la possibilitat d’atraure noves empreses a Cambrils i dinamitzar l’economia. “L’Ajuntament donarà suport a tota implantació industrial perquè generarà riquesa i la riquesa és educació, serveis sanitaris i llocs de treball”, ha conclòs l’alcalde.

La regidora de Promoció Econòmica ha destacat que la Fira de Cambrils no ha perdut la seva essència i s’ha sabut mantenir i transformar-se en el temps, enguany amb la mirada posada en la sostenibilitat, la millora de la gestió dels residus que es generen i la mobilitat sostenible, donant protagonisme a la dinamització local i amb accions per afavorir la inclusió social de les persones amb diversitat.

Neus Cárdenas ha recordat que els orígens de la fira vénen de molt lluny, ja que l’any 1206 el rei Pere I va concedir a la vila el privilegi per celebra-hi mercat i el 1322 el rei Jaume II, a petició dels cambrilencs, va autoritzar la creació d’una Fira per l’Ascensió, als voltants de maig. La regidora ha acabat el discurs parlant de l’emoció i els records generats per la Fira i ha compartit algunes vivències que demostren com la gent se la fa seva i la gaudeix.

Espai Sarau Jove

L’espai Sarau Jove serà una de les principals novetats i oferirà dues nits de música i demostracions al Parc del Pinaret del 31 de maig i l’1 de juny de 23 a 3 hores de la matinada. La música de divendres anirà a càrrec de Coco, PDFAGGOT i la de dissabte de Val'nlove, Dimuca i Wateque Sound's. A més, hi haurà exhibicions d'skateboard i scooter de l'entitat Cultívate. L'accés al parc es farà pel carrer Josep Serra i Dalmau i l'entrada serà gratuïta. L’espai està autogestionat pels col·lectius juvenils Molla’ls, Colla Jove, Pròleg i l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar.

Mostra d’Artesans Cervesers

Una altra novetat destacada serà la Mostra d’Artesans Cervesers del territori, que se celebrarà a la plaça del Setge el divendres de 18 a 22 hores i el dissabte i el diumenge de 12 a 15 i de 17 a 23 hores. Durant els tres dies es podrà tastar la cervesa artesana tot fent un mos amb música ambient. A més, divendres 31 a les 20 h, es presentarà a la mateixa plaça el llibre “Història i Cuina de les cerveses catalanes” de David Bea i David Solé.

Mercat d’oficis i artesania

L’esdeveniment també comptarà amb el tradicional mercat d’artesania pels carrers del Barri Antic de la ciutat, una mostra d’oficis antics com fusters, ferrers, esparters, picapedrers o bufadors de vidre, entre d’altres.

Firetes

Com cada any, l’espai de Firetes serà la diversió dels més petits i petites de casa. En aquesta edició, entre altres atraccions, s'estrena la nòria skyland de 33 metres d’alçada per a contemplar el terme com mai. A partir de dijous 30 de maig a les 17 hores s'obriran les portes amb la promoció 2x1 per aquella mateixa tarda.

Les Firetes comptaran amb horaris concrets per a les persones amb autisme i/o alteracions sensorials, i s’hi podrà pujar sense llums i so divendres de 17.30 a 18.30 h i dissabte i diumenge d'11 a 12 h i de 17.30 a 18.30 h.

Servei de bus gratuït i trenet turístic

Durant els tres dies, la Fira disposarà del servei gratuït especial de bus urbà; la línia urbana dels barris de ponent i llevant a la Fira i viceversa, de 10:30 a 14 h i de 16:30 a 0:00 h. El servei oferirà un autobús cada mitja hora a la Fira i cada hora als barris. A més, fins a exhaurir existències, dissabte i diumenge, si es ve amb bus urbà a la Fira s’obtindrà un tiquet per a les atraccions de les Firetes.

També hi haurà el servei del trenet turístic, que connectarà cada 60 minuts des de la parada del Patronat de Turisme fins a la parada del Passeig Albert i viceversa. El preu del trajecte serà d’1 €.

Programació d’activitats

Tant divendres com dissabte i diumenge, els i les visitants podran gaudir de les cercaviles, actuacions, espectacles i tallers per a tots els públics. Ja es poden consultar els horaris a la pàgina web www.firacambrils.com o, durant la fira, al programa de mà que enguany s’edita amb paper de llavors d’espígol i de menta per a poder-lo posteriorment plantar a casa i donar-li una segona vida.