La programació d’estiu del Patronat de Cambrils ofereix activitats familiars tots els dies de dilluns a dissabte. Després de l’èxit de l’any passat, enguany es repetiran les visites al port i a la confraria de Pescadors, i es podrà accedir també a la zona de subhasta del peix. Durant la temporada d’estiu 2018 gairebé un miler de persones van participar en les visites guiades de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Turisme

Turisme de Cambrils presenta enguany una àmplia oferta d’activitats pel conjunt de la temporada d’estiu que tindrà enguany un gran protagonista: les activitats holístiques. Així mateix, destaquen un cop més del rutes guiades al centre històric, el reforç de rutes de trenet al Parc Samà, o les visites al port i a la confraria de Pescadors entre d’altres activitats. Aquest programa d’activitats és possible gràcies a la feina conjunta i coordinada de Turisme de Cambrils amb els empresaris turístics, ajuntament de Cambrils i altres entitats del municipi.

Cambrils és un dels principals municipis turístics de la Costa Daurada, a més de ser-ne considerada la capital gastronòmica gràcies a la seva oferta completa en restauració. Cambrils compta amb 4 banderes blaves en els pràcticament 10 km de litoral que ofereix al visitant. Prova de l’alt grau de satisfacció del turista és que gairebé el 80% dels que han visitat Cambrils hi tornen, segons dades de l’Observatori de Turisme de la Costa Daurada.

Sunset Yoga a la platja de la Llosa

En el marc del programa de Cambrils com a Destinació Saludable / Healthy Destination, tots els dimarts de juliol i agost a la platja de la Llosa es realitzen classes de ioga al capvespre (durant el juliol de 20.30 a 21.30h i l’agost de 20 a 21h per adaptar-se als horaris del sol). L’activitat, que és gratuïta i oberta a tothom, s’organitza a la platja de la Llosa i no requereix d’inscriure’s prèviament. Aquesta activitat s’emmarca en el programa de Destinació Saludable del municipi.

Gabriela Baldini, professora de Yoga Integral, Mindfulness, especialista en psicomotricitat relacional i teràpies aquàtiques és la responsable de conduir aquesta activitat. La pràctica de ioga a la platja és un exercici especialment intens donat que la sorra és una superfície inestable que requereix de més esforç físic per mantenir l’equilibri. Tanmateix, la platja permet de practicar postures complexes de ioga sense haver de preocupar-se pel risc de caure i de fer-se mal.

Música al carrer, tallers infantils i visites en trenet fins al parc Samà

Una altra de les novetats són els anomenats punts de música. Cada dimarts i dijous, s’oferirà música ambient en viu a la plaça del Pòsit, per fer més agradable la passejada al turista. Els més petits comptaran també enguany amb tallers infantils: els dimecres, de gastronomia i els dissabtes, de dansa i percussió.

Donat l’èxit que l’any passat va tenir la proposta de trenet+entrada al Parc Samà, enguany se n’ha incrementat la freqüència, passant d’un a dos matins. Aquesta proposta és molt valorada principalment per les persones que no tenen vehicle propi o que volen conèixer el Parc Samà fent un recorregut tranquil amb el trenet. En el mateix sentit, també s’han reforçat la ruta de trenet turístic del municipi que mostra els principals racons d’interès, i que enguany s’ha actualitzat amb la locució en rus, que s’afegeix als idiomes ja disponibles:  català, castellà, francès, anglès, alemany i rus.

Conèixer la tradicional subhasta del peix

La vila del Baix Camp va estrenar la temporada passada la visita a la confraria de Pescadors. El visitant té l’oportunitat de visitar el port de Cambrils i conèixer de primera mà com funciona la subhasta del peix en una de les visites comentades que s’ofereixen en el catàleg d’activitats turístiques de Cambrils. Les persones que s’inscriguin a les visites del port i de la vila, gaudiran d’una promoció de la mà de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

El barri antic

Una altra de les visites guiades estrella per viure el Cambrils més típic és la del barri antic, on el turista podrà passejar entre els carrers i places de la part més tradicional de la vila, així com comprar productes de quilòmetre zero als comerços de la zona.

Aquesta visita està conduïda per un actor caracteritzat d’època que explica al visitant el dia a dia del Cambrils més autèntic. A més, aquesta temporada i com a novetat, la visita guiada inclou el trajecte d’anada amb el trenet turístic, amb la clara voluntat per part de Turisme de Cambrils de promoure aquesta zona de la vila i generar més visitants.

Xarxes socials

Aquesta temporada, Cambrils ha posat en marxa una iniciativa per impulsar els continguts d’Instagram amb imatges icòniques del municipi. Els visitants poden incloure gifs animats en els seus Story de Instagram. Amb el criteri de cerca “Cambrils” dintre de la galeria de gifs de Instagram, hom pot triar entre 13 de diferents (com per exemples el far de Cambrils, unes ulleres de sol, o el propi logo de Cambrils entre d’altres). Aquesta iniciativa ha multiplicat l’ús de Storys amb aquests gifs, que han acumulat 1.7 milions de visualitzacions des de principis de juny. Properament s’afegiran nous gifs com per exemple el Portal, el Parc Samà o el trenet turístic.

Sobre Cambrils

Cambrils és una de les principals destinacions turístiques de la Catalunya mediterrània. Ubicada al bell mig de la Costa Daurada, és un lloc ideal per al turista que la vol visitar i gaudir. Qualitat i bon tracte són dos dels atributs més destacats de la seva oferta turística familiar, reconeguda amb un segell de qualitat. També destaca la qualitat de la seva àmplia oferta de  gastronomia local i internacional, que la converteixen en la capital gastronòmica de la Costa Daurada.