L’empresa municipal de mobilitat ha actualitzat els horaris per donar resposta al notable augment de viatgers. Les hores punta coincideixen amb les entrades als centres escolars

  • Categoritzat com: Comunicació Transport i Mobilitat (Aparcam)
  • Serveis associats: Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

L’empresa municipal  de mobilitat de Cambrils APARCAM ha posat en marxa la campanya “Amb el bus arribem a l’hora”, que anuncia les modificacions dels horaris de diferents expedicions d’autobús per donar resposta a l’augment del nombre d’usuaris, sobretot coincidint amb les entrades als centres educatius. L’adequació dels horaris a les necessitats del servei entraran en funcionament el proper dilluns, 23 de febrer.

En les darreres setmanes s’havien detectat dificultats per complir els horaris, ja que el temps a algunes parades s’havia incrementat per la càrrega i descàrrega d’usuaris, principalment escolars.

Les expedicions amb més èxit són les d’entre les 8 i les 8:30 hores i les situades al voltant de les 15:30 hores. Les parades on es concentren més usuaris són el passeig La Salle, Ajuntament, Mar de la Frau, Ametllers, Creu de la Missió, Mas Clariana, Alexandre Galí (Molí de la Torre) i Carles Roig. A més, en hores punta, els busos solen portar entre 40 i 45 passatgers, arribant quasi al límit de la seva capacitat, que és de 49 persones.

Per fer front a l’increment d’usuaris i garantir un servei de qualitat i eficient, APARCAM ha decidit avançar entre 5 i 11 minuts els horaris de sortida de totes les expedicions del matí de la línia de Llevant i la primera expedició de la línia de Ponent, mantenint així la màxima puntualitat de les rutes.

A més, per donar cobertura a l’augment important de la demanda i ajustar-la a les necessitats, s’han retardat  entre 3 i 10 minuts les expedicions de la tarda, algunes de les quals es van posar en marxa aquest gener.

Altres novetats

Una altra novetat són les modificacions d’horaris de les expedicions adreçades a persones que no es desplacen per motius laborals, sinó per anar als comerços o als equipaments. És el cas, per exemple, de l’avançament de 35 minuts de l’expedició que sortia a les 12.15 hores del mercat i que ara surt a les 11.40 hores, donant més marge de temps per anar al centre a fer gestions.

Una altra novetat és que dues expedicions més de la línia de Llevant pararan a l’Ardèvol, Carles Roig i passeig Albert. En canvi a la tarda dos dels autobusos que fins ara hi paraven faran el trajecte directe entre Adelaida i el passeig La Salle.

Així, el nou horari continuarà cobrint el servei el màxim possible a les entrades i sortides dels centres escolars i instituts i es potencien les noves parades que es van crear al gener a la plaça Carles Roig i la Zona Esportiva. També es dona continuïtat a les parades del Barri del Port, Pg. de les Palmeres, Port i Jaume I.

Durant el darrer any els usuaris s’han incrementat un 47%

Les dues línies d’autobús urbà de Cambrils han vist incrementar els seus usuaris, sobretot des de la implantació de la gratuïtat el passat abril. En 5 anys el nombre de viatgers ha augmentat un 135%. D’aquesta pujada, un 47% s’ha realitzat en el darrer any.

No obstant això, la creació de la targeta que permet als residents utilitzar el bus gratuïtament no és l’únic motiu de l’increment. També és fruit de la consolidació del servei i d’actuacions dirigides a la difusió, promoció i adequació del servei, com la millora d’informació als usuaris amb cartelleria i fulletons o el pla de seguiment de qualitat del servei amb estudis sobre l’oferta i la demanda.

A conseqüència, el cost per usuari ha registrat una davallada constant en els darrers anys arribant a la xifra rècord del 201. En cinc anys ha baixat un 57%.

Actualment, APARCAM està treballant en la utilització de la tecnologia per oferir informació als usuaris en temps real, la creació d’una imatge que identifiqui el servei i la millora de les infraestructures de parada.