A partir del mes de juny es podrà consultar al web un recopilatori de llibres, articles, així com altre material bibliogràfic sobre aquest fill il·lustre de Cambrils

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes

A partir del mes de juny, la secció del web de la biblioteca estarà dedicada a donar a conèixer la figura d’Antoni de Gimbernat i Arboç. L’acte forma part de la programació del bicentenari de la seva mort (1816-2016).

Al web es trobarà un recopilatori de llibres, articles de premsa i altre material gràfic que es pot consultar a la Biblioteca, sobre aquest cirurgià, descobridor del plec fibrós que porta el seu nom, “el lligament de Gimbernat”, així com de la tècnica correcta per realitzar operacions d’hèrnia crural.

Entre el material que es podrà consultar s’hi troba el llibre de Manel Tarés, La introducció del règim borbònic a la vila de Cambrils: de la Guerra de Successió a les reformes dels anys seixanta del segle XVIII, que ofereix una panoràmica complerta sobre com es va viure el segle XVIII a Cambrils. També es podrà consultar el llibre Els Gimbernat i el Cambrils del segle XVIII, de Laureà Pagarolas, que conté un apartat sobre la vida d’Antoni de Gimbernat, així com de la genealogia d’aquesta important família local. El fons incorpora també els articles que Josep Salceda va escriure a Revista Cambrils i que estan recopilats al volum 1 del llibre Quaranta anys d’estampes cambrilenques, amb informació biogràfica de Gimbernat.

 

Ja disponible la guia de lectura

Des de la Biblioteca Municipal s’ha editat una guia de lectura on es destaquen els fets significatius de la vida de Gimbernat a través dels llibres i dels articles que estan disponibles a la biblioteca municipal per a la seva consulta.

La guia es pot consultar al web:

https://issuu.com/bpmc/docs/guia-gimbernat-web