L’activitat organitzada per la Creu Roja es va celebrar el cap de setmana al Collell. La sortida va servir de cloenda del curs d’aquest programa de suport educatiu impulsat per l’Ajuntament de Cambrils

  • Categoritzat com: Comunicació

Un grup d’alumnes del projecte “Reforça’t amb nosaltres” de l’Ajuntament de Cambrils van participar el cap de setmana en la Trobada d’Infants i Joves de Creu Roja Joventut, que es va celebrar al Collell (Girona).

L’objectiu de la jornada era aplegar els infants i joves que participen dels projectes de Creu Roja Joventut (Promoció de l’Èxit Escolar, Intervenció en nens i nenes en risc d’exclusió social, Crajec i Joves Crajec)  a les quatre demarcacions catalanes. Hi van participar més de 500 joves i 50 persones voluntàries.

La trobada va significar el punt final de les activitats d’aquest curs 2017-2018 del programa “Reforça’t amb nosaltres”, impulsat pel Departament de Benestar Social, Salut i Família de l’Ajuntament des de l’any 2011, i que des dels seus inicis pretén donar un  suport educatiu a infants i joves que necessiten acompanyament en els estudis i que, per diferents motius, no el poden tenir.

L’objectiu del servei és la integració social, tenint en compte que aquesta passa per la integració escolar i formativa i  fent gran incidència sobre el col·lectiu de nens i nenes en situació de risc,  creant un espai educatiu fora de l’horari escolar on es recolzi l’alumne en les seves tasques escolars i se li transmetin hàbits d’estudi i suport en les llacunes d’aprenentatge.

Per al projecte són vitals els voluntaris i voluntàries, que són qui programen i realitzen les sessions de reforç d’una manera desinteressada. Fins el desembre de 2015, les persones voluntàries van col·laborar de forma particular amb el projecte, però amb l’entrada en vigor de la Llei 25/2015 del voluntariat, i per recomanació de la mateixa llei, des del curs 2016-2017 estan vinculats a  Creu Roja Cambrils.

També és clau la col·laboració del centres educatius de primària i secundària del municipi, que són els encarregats d’observar i derivar quins dels infants escolaritzats són més idonis per a participar al projecte i proposen a la família dels infants aquest tipus de recurs.

En el cas d’Educació Primària les sessions de reforç es realitzen a les aules habilitades pel mateix centre educatiu i en el cas d’Educació Secundària a diferents equipaments municipals com ara el Centre Cultural o l’Ateneu Juvenil. Durant aquest curs 2017-2018, s’han atès un total de 29 alumnes provinents de cinc centres educatius de primària i 8 alumnes de dos centres educatius de secundària.