La iniciativa busca educar i potenciar la cultura musical dels infants, acostant a la mainada el món de la música mitjançant un conte explicat

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Escola de Música Educació

Alumnes de l’Escola Marinada de Cambrils han participat avui al matí a l’activitat “Patim, patam, patum!” consistent en escoltar la narració del famós conte, “En Patufet”, relacionat amb un seguit d’intervencions musicals en directe, i potenciant la participació dels nens i nenes assistents.

A més de tocar i cantar la cançó d’En Patufet, també han anat apareixent un seguit de cançons populars catalanes tan conegudes (“Plou i fa sol”, “El gall i la gallina”, “Cargol treu banya”), que els nens han anat cantant amb l’acompanyament instrumental del clarinet, la guitarra i el piano. Per aquesta activitat s’ha comptat amb la clarinetista Anna Amigó, el guitarrista Miguel Javaloy i el pianista Eladi Dalmau.

Els objectius de l’activitat

La iniciativa busca educar i potenciar la cultura musical dels infants, acostant a la mainada el món de la música mitjançant un conte explicat; donar la possibilitat de cantar cançons populars catalanes amb un acompanyament instrumental ben proper; així com buscar la participació activa dels assistents mitjançant cançons prèviament treballades.

Aquesta activitat a més ofereix l’oportunitat de sentir música en viu en un marc distès i amè, tot convertint-lo en un tastet que convidi a repetir l’experiència amb altres espectacles potser més complexos. Alhora, fa arribar el valor de la paraula i la creació literària mitjançant el conta contes.

Tot i que avui aquesta activitat s’ha centrat en els alumnes de P4 i P5 de l’Escola Marinada, també s’ha celebrat o està previst que se celebri a totes les escoles de primària del municipi.