L’activitat, impulsada per l’Escola Municipal de Música de Cambrils en coordinació amb el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, compta amb els professors Albert Carbonell, Marcel Pascual, Enric Prats i Francesc Sánchez

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació Escola de Música

Per segon any consecutiu, l’Escola Municipal de Música de Cambrils impulsa el projecte ‘Corda a les Escoles’, un taller en què l’alumnat té l’oportunitat de conèixer de primera mà el violí, la viola i el violoncel. Un quartet de corda de l’escola fa tallers pràctics a l’alumnat de 1r, 4t, 5è i 6è de les set escoles de primària de Cambrils. Tot plegat acaba amb un petit concert a l’aula. En total hi participen 1.449 nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, entre els mesos de gener i abril.

Els objectius d’aquest projecte són: donar a conèixer els instruments de corda fregada; treballar l’escolta activa; integrar l’alumnat en l’actuació musical juntament amb músics professionals; donar a conèixer la versatilitat musical dels instruments de corda fregada i donar sortida a les inquietuds musicals dels alumnes.

Entre els continguts que s’aprenen en aquestes sessions hi ha aspectes com: història dels instruments, característiques constructives, història dels intèrprets més famosos, ús dels instruments en diferents estils musicals, etc. I tot plegat, amb la participació activa dels alumnes en l’actuació.

El projecte ‘Corda a les Escoles’ està redactat i dut a terme pels professors de l’Escola Municipal de Música de Cambrils Albert Carbonell, Marcel Pascual, Enric Prats i Francesc Sánchez. Va néixer el curs 2014/15 de la mà del Departament de Corda de l'Escola, i va arribar a totes les escoles de Cambrils, amb més de 1.500 nens i nenes de 1r a 4t de primària.