Més d’un miler de cambrilencs ha sol·licitat la targeta Cambrils T-Bus per circular en autobús urbà de forma il·limitada

  • Categoritzat com: Comunicació Transport i Mobilitat (Aparcam)
  • Serveis associats: Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

El bus urbà de Cambrils comença avui dilluns la temporada escolar 2015-2016. L’objectiu de la posada en marxa dels nous horaris d’hivern és donar una millor cobertura de les zones generadores de desplaçaments pensant especialment en els ciutadans que s’han de moure d’un indret a un altre per motius d’estudis, treball, compres i gestions variades com per exemple activitats esportives. En el full adjunt hi trobareu els nous horaris (vàlids fins el 21 de juny) i el mapa amb els recorreguts i parades.

En aquest horari d’hivern, les dues línies que uneixen Llevant-Nucli Antic-Nou Cambrils-Parellada-Barri de l’Estació-Eixample-Barri del Port-Ponent, contemplen en el seu recorregut una parada a la zona esportiva (camps de futbol) que entra en funcionament a partir de les 5 de la tarda. A més, la parada a la plaça Carles Roig, situada a l’Avinguda de la Independència, s’hi aturaran 8 busos de la línia de Llevant i 9 de la Línia de Ponent en horari de matí i tarda.

També cal destacar que 14 expedicions (7 de cada línia) passaran pel port (amb parades al passeig de les Palmeres, Port i Jaume I).

Es continua amb el reforç el servei de retorn al vespre de les dues línies per a estudiants, treballadors i ciutadans en general que s’han de desplaçar a la tarda. Totes les millores amb l’aplicació del nou horari escolar de l’autobús urbà es posen en marxa després d’analitzar la demanda dels usuaris i les peticions recollides, així com també els suggeriments de les associacions de botiguers de Cambrils, la Unió de Botiguers i VilaCentre.

Una estructura urbana molt longitudinal

Cal tenir en compte que el terme municipal de Cambrils es caracteritza per la seva estructura urbana longitudinal de 9 km al llarg de la línia de costa i més de 2 km des de el port fins a la zona esportiva. Per a un vianant aquestes distàncies són excessives per a desplaçar-se a peu en els seus moviments diaris.

El servei de bus urbà entre els seus objectius pretén cobrir les necessitats de les persones que tenen més dificultat per a desplaçar-se en espais allunyats, com és el cas dels escolars, estudiants dels instituts i persones de més de 65 anys, així com també ajudar a reduir l’ús abusiu del vehicle privat, tal i com el Pla de Mobilitat Urbana reflecteix en les seves directrius. El bus circula oferint servei a les entrades i sortides amb més demanda dels centres educacionals i a les hores punta de mobilitat dels treballadors.

La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Yolanda Quílez,  ha destacat que des de la seva àrea “es continuar treballant per potenciar i defensar el transport públic com a eina que ha d’ajudar a la millor comunicació entre els diferents barris i urbanitzacions amb el centre de la ciutat”. Per a Quílez “el transport públic urbà de Cambrils és una de les eines que han de servir per millorar la cohesió del municipi que, pel seu especial desenvolupament urbanístic, així com per tenir una gran ocupació de zones residencials amb característiques propis de ciutat jardí, fan necessari disposar d’unes xarxes que permetin la seva interconnexió, alhora que ha de possibilitar la mobilitat de forma segura i sostenible”. Aquesta aposta per utilitzar el transport públic ajuda a reduir la circulació de vehicles a motor privat i a contribuir també a la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Increment d’usuaris i renovació de la targeta T-Bus

Aquest any ha augmentat la xifra dels cambrilencs i cambrilenques que han renovat o adquirit la targeta T-Bus per tal de circular de manera il·limitada amb el Bus urbà de Cambrils fins a 31 de desembre de 2015.

Les targetes T-Bus per accedir il·limitadament al servei de transport urbà durant tot l'any es poden sol·licitar a les oficines de la policia local en horari de 8 a 18 hores de dilluns a divendres. El preu de la tramitació és de 10 euros.