Del 8 al 24 de març un total de 32 restaurants participaran en les setenes jornades gastronòmiques dedicades a aquesta hortalissa. El diumenge 17 de març hi haurà un tast de paelles encarxofades a la plaça del Pòsit.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

Les carxofes seran les reines de la cuina de 32 restaurants de Cambrils del 8 al 24 de març. Aprofitant els últims mesos de la temporada d’aquesta hortalissa pròpia de l’horta cambrilenca, aquest divendres arriben les setenes jornades gastronòmiques “Encarxofa’t a Cambrils” amb menús de diferents preus per tots els gustos.

Amanida de carxofa amb salmó fumat, llagostins i tomàquet confitat, arròs melós de carxofa i bacallà, bunyols de carxofa amb pernil ibèric, crema de carxofa amb cruixent de gamba, carpaccio de carxofa calent amb encenalls de parmesà o rèmol amb carxofes són algunes de les propostes que podran triar els comensals.

Entre l’àmplia varietat de plats, basats en una de les hortalisses més gustoses i saludables de la cuina mediterrània, s’hi poden trobar des de les receptes més tradicionals fins a les més innovadores. Es poden consultar tots els menús en aquest programa.

Com és habitual, en el marc de les jornades també s’ha organitzat un tast de paelles encarxofades elaborades pels diferents restaurants participants. Serà el diumenge 17 de març a la plaça del Pòsit, a partir de les 11 hores i fins que s’acabin les existències. El preu de la degustació serà de 4 euros.

A més, durant la campanya gastronòmica, els comerços del Port de Cambrils adherits a l'Associació de la Xarxa del Port decoraran els seus aparadors per crear un ambient ben encarxofat.

Les jornades estan organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria.

La carxofa és un producte de temporada fortament arrelat al territori. La varietat utilitzada a la zona és la blanca de Tutela que, conreada a nivell del mar i amb les condicions agroclimàtiques de l’entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i de qualitat extraordinària. Es tracta d’un producte propi de l’horta cambrilenca que excel·leix encara més maridat amb la cuina d’arrossos, fideus i guisats de peix.