En aquesta segona edició de la Cantata han participat més de 700 alumnes entre cantaires i públic assistent

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

Aquest matí, quatre-cents alumnes de tercer de primària de Cambrils han participat en la II Cantata de Cambrils. Els infants formaven part de les escoles Guillem Fortuny, Joan Ardèvol, Mas Clariana, Cardenal Vidal i Barraquer, Cambrils, La Bòbila i Marinada. L’alumnat de segon de primària de totes les escoles ha assistit com a públic.  En total han estat més de 700 nens i nenes que han gaudit aquest matí d’aquesta experiència que és el segon any que es duu a terme.

L’actuació musical s’ha basat en una adaptació de la cantata per a cor infantil, narració i piano de “Florinda, la vaca pallassa”. Es tracta d’un concert escrit per Manel Justícia i amb la música i lletra original de Ferran Andechaga, Sergi Esparza i Sara Hernández, una peça amb bones melodies, estil de musical i que ens vol ensenyar que cal ser valent, ser feliços i fer feliços els que ens envolten.

L’arranjament musical és del professor de l’EMMC, Marcel Pascual, mentre que la coordinadora del projecte és la professora de l’EMMC, Anna Amigó. La directora de la cantata és la Reyes Gil. La música en directe ha anat a càrrec dels professors i alumnes de l’escola, i la posada en escena ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de 4t ESO del col·legi Vidal i Barraquer.

La regidora d’Ensenyament, Montse Masdeu, aposta per activitats com la cantata ja que, assegura, “tenen un gran valor educatiu i cultural. De fet, l’aprenentatge musical també beneficia en l’aprenentatge del llenguatge, del coneixement matemàtic i desperta inquietuds i sensibilitats, alhora que els reforça l’autoestima”.

L’alumnat, acompanyats a les grades d’un bon nombre de familiars, han compartit una gran experiència, ja que han participat d’una obra musical de gran format de la qual n’han estat protagonistes. Cantar i fer música plegats ha estat l’objectiu d’aquesta activitat preparada conjuntament per mestres de música de les escoles de primària i  mestres de l’Escola Municipal de Música.

Aquesta activitat és el segon curs que es realitza, i forma part d’un conjunt de projectes adreçats a nens i nenes entre els 2 i els 12 anys, entre els que hi ha:

-          Música a les Llars d’Infants

-          Corda a les Escoles

-          Cantem a les escoles: Cantata

-          Producció d’espectacles pedagògics: Doraemon

Els projectes han estat redactats i duts a terme pels professors de l’escola amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament, i s’integren en la seva jornada laboral.

Els projectes són el resultat d’una clara voluntat d’obrir l’escola de música a la ciutat, fent-la partícip de la seva activitat, de manera que es converteixi en un actiu de tots i no només de les famílies que en fan un ús directe.

S’aprofita un recurs educatiu de primer nivell i se n’incrementa l’aprofitament obrint-la a la població. D’aquesta manera el valor públic de l’escola és més gran, i, més enllà dels ensenyaments que s’imparteixen, el centre obre fronteres cap a la ciutadania.