De l’1 al 17 de maig Cambrils acollirà les 3es Jornades del Romesco que enguany coincideixen amb la Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya, III Festa de la Mar i VIII Trobada de Vela Llatina de Cambrils. El diumenge 10 de maig se celebrarà el Concurs de Mestres Romescaires amb un premi valorat en 300 euros

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

Tot a punt perquè des de demà dia 1 i fins el proper 17 de maig, Cambrils aculli les 3es Jornades del Romesco. Un total de 32 restaurants del municipi oferiran menús tancats on sorprendran les creacions amb “romesco” com a protagonista  principal en tots ells i les varietats del “romesco de peix” que els diferents restaurants presenten en aquest programa.

A més dels menús que oferiran els diferents restaurants i que es poden consultar a www.romescocambrils.com també en el mateix portal es pot consultar l’ampli programa d’activitats. El dimarts 5 de maig, a les 19 hores, tindrà lloc un taller de cuina en directe per part del Restaurant Can Solé on es prepararà ‘Escamarlans amb calamars i romesco calent’.  El dia 7 de maig, el taller anirà a càrrec del Restaurant La Palmera de la Llosa qui ensenyarà a preparar un ‘Aperitiu de musclos amb romesco’, ‘Alls que es creien calçot amb romesco de festuc’ i ‘Deconstrucció d’una versió dolça de romesco’.

El taller de cuina del 12 de maig, a la mateixa hora,  tindrà lloc al Restaurat Cal Tendre que cuinarà ‘Llom de rap arromescat amb papada’.

Cal tenir en compte que aquests tallers de cuina en directe tenen un aforament limitat i que, per tal de participar-hi, cal fer reserva prèvia al Patronat de Turisme trucant al 977 79 23 07 o bé enviant un correu electrònic a ccarmona@cambrils.org

Buscant el millor romesco

El diumenge 10 de maig se celebrarà el Concurs de Mestres Romescaires, d’11 a 13 hores, a la carpa del Mollet del Rec. El concurs està organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils.

Els participants cuinaran en viu i en directe el plat típic cambrilenc de Romesco de peix. El jurat determinarà el guanyador que aconseguirà un premi de 300€ en metàl·lic i dues entrades a PortAventura. El segon i tercer classificats aconseguiran una tablet BQ i dues entrades a PortAventura cada un.

El concurs té un límit de 25 participants adults, que aniran per rigorós ordre d’inscripcions. Les bases es poden consultar a la web del Patronat de Turisme www.cambrils-turisme.com

Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya

Enguany, les 3es Jornades del Romesco coincideixen amb el pregó inaugural de la Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya. III Festa de la Mar i VIII Trobada de Vela Llatina de Cambrils, el dia 10 de maig, a les 13:00 hores, a la Carpa del Mollet del Rec. Roger Marcet i Barbé, director general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, serà l’encarregat de pronunciar el pregó i, tot seguit, al mig del Port de Cambrils, tindrà lloc la hissada conjunta de veles llatines.

II Instawalk Cambrils

El diumenge 17 de maig se celebrarà la II Instawalk IgersCambrils. A les 9 del matí, davant del Patronat de Turisme de Cambrils, s’efectuarà la sortida d’aquesta trobada d’instagramers que inclou visita a la Torre del Port, passeig en “golondrina”, vermut conjunt i dinar opcional. La trobada, que finalitzarà a les 17 hores, té les places limitades i cal inscriure’s prèviament a igerscambrils@gmail.com

Les 3es Jornades del Romesco estan organitzades per l’Ajuntament de Cambrils amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Cambrils Turisme. A més, compta amb el patrocini de Bodegues Torres i la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Cambrils, L’Arjau Vela Llatina, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial i La Tarongeta.