Els diners recaptats en aquesta setena edició de la jornada, que se celebrarà diumenge 17 de setembre, es destinaran a la lluita contra l’ELA. L’esdeveniment comptarà amb la participació de més de 50 professionals de la barberia, perruqueria i estètica.

  • Categoritzat com: Benestar Social i Inclusió

La campanya solidària “Deixa’t prendre el pèl” tornarà a convertir el Port de Cambrils en una gran perruqueria aquest diumenge 17 de setembre, amb la participació de 58 professionals de la barberia, la perruqueria i l’estètica. En aquesta setena edició, els diners recaptats es destinaran a donar suport a les famílies amb persones afectades per l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), a través de la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls, i amb la col·laboració de l’associació cambrilenca Swim For ELA.

Totes les novetats de l’esdeveniment s’han presentat aquest matí al Port de Cambrils en una roda de premsa a càrrec de l'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora d'Inclusió Social, Gemma Balanyà; el barber de Cambrils i impulsor de la iniciativa, Javier Torrente, juntament amb l'equip d'organització (Luis Valadés i Esther); representants de l'Associació Swim for ELA de Cambrils, Siscu Morell i Joana Bono; la directora de la Fundació Miquel Valls d'atenció a afectats per l'ELA, Esther Selles; el president del Club de Rem Cambrils, Víctor Ortiz, i el portaveu de Tiburón Crossfit, Unai Barceló.

Des de les 10 del matí fins a les 2 de la tarda, el Port de Cambrils s'omplirà de solidaritat amb activitats i serveis per a tots els gustos. A més dels serveis de barberia i perruqueria, també s’oferiran sessions de manicura, massatges i perruqueria canina.

Paral·lelament, el club de Rem realitzarà passejades en barca pel Port de Cambrils, hi haurà tastets de Crossfit a càrrec de Tiburon Crossfit, els Timbalers de la Farnaca i els Nyanyos donaran sortida a l’esdeveniment i un any més l’esdeveniment comptarà amb la visita de les participants de la Fancy Women Bike Ride.

El mateix diumenge al Port també s’hi podran trobar paradetes solidàries, un photocall i espai fotogràfic, música en directe, servei de bar i degustacions, fideuà de la Confraria de Cambrils i sorteigs, entre d’altres. L’esdeveniment es podrà veure en streaming a través de les xarxes socials i del grup Cambrils en Positiu.

Els tiquets amb cita prèvia per als serveis de barberia, perruqueria, estètica, passejades en barca i tastet de Crossfit ja es poden comprar a través del web www.deixatprendreelpel.com. Per estar al dia de totes les novetats es pot seguir l’Instagram @deixatprendreelpel.oficial i el Facebook Deixa’t prendre el pèl.

La campanya d'aquest any porta el lema "Donem-li la volta a la L," destacant la importància de donar suport als pacients d'ELA per aixecar-se i enfrontar els reptes que aquesta malaltia presenta. La "L" simbolitza la manera en què moltes persones amb ELA experimenten dificultats en el seu moviment i coordinació, i a través d'aquest esdeveniment solidari, es vol inspirar a tothom a donar suport i acompanyar-los en aquesta volta.

Sobre "Deixa't prendre el pèl"

"Deixa't prendre el pèl" és un campanya solidària que va sorgir l’any 2016 arran d'un cas de càncer infantil al nostre municipi, impulsada pel barber cambrilenc Javi Torrente i un grup de companys de professió, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils. En les sis edicions anteriors, l’esdeveniment ha recaptat 119.500,00 euros que s’han destinat a projectes relacionats amb el càncer infantil i les malalties neurodegeneratives de l’etapa infantil.

Aquest 2023 els promotors de “Deixa’t prendre el pèl” han volgut donar un gir a la iniciativa amb una edició especial per recaptar fons per l'ELA i així donar suport a les diferents accions que s'estan duent a terme per part de l’associació Swim for ELA Cambrils, amb Siscu Morell i Joana Bono al capdavant.

Sobre la Fundació Catalana d'Ela Miquel Valls

La Fundació Catalana d'Ela Miquel Valls va néixer el 2005 com una fundació privada i sense ànim de lucre, impulsada per Enric M. Valls, fill de Miquel Valls, que va morir anys abans a causa de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica. L’entitat treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA/Malaltia de Motoneurona, oferir suport a les seves famílies, i fomentar la investigació d’aquesta malaltia.

Sobre Swim For Ela

Swim for ELA Cambrils és una associació cambrilenca dedicada a donar visibilitat a la malaltia, organitzar activitats per recaptar fons per a la investigació i oferir suport a les persones afectades i les seves famílies per millorar la seva qualitat de vida. L’èxit de les accions solidàries realitzades a Cambrils amb aquests objectius, va portar als seus impulsors i impulsores a constituir-se com a entitat per continuar treballant en aquesta direcció i consolidar Cambrils com la capital de la solidaritat per l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).