La directora i productora va respondre les preguntes de l’audiència i va contactar amb la protagonista del documental per videoconferència. Els 1.150 euros que s’han recollit ja s’han fet arribar a l’ONG Salvamento Marítimo Humanitario, que aquesta setmana marxa al Líban.

  • Categoritzat com: Comunicació

La projecció de la pel·lícula “Comandante Arian” i posterior tertúlia amb la seva directora, Alba Sotorra, va tancar dijous passat una exitosa segona edició del Cicle solidari “La Mar de Cinema” de Cambrils. La tercera i última sessió, que va reunir més de 120 persones al Cinema Rambla de l’Art, va ser una de les més concorregudes, participatives i emotives del cicle.

Alba Sotorra, molt aplaudida pel públic, va explicar la seva experiència seguint el dia a dia d’un batalló de dones kurdes que lluiten a Síria contra l’ISIS i va contactar en directe per mòbil amb la comandant Arian, amb qui va conviure durant dos mesos per fer el documental.

La recaptació del cicle solidari ha superat enguany la de la primera edició i ha arribat a un total de 1.150 euros. L’import ja s’han transferit a l’ONG Salvamento Marítimo Humanitario, que justament aquesta setmana envia una flota cap al Líban.

El cicle està organitzat per l’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre (ACTE), amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils, el Banc del Temps i el Consell de Cooperació. Des d’ACTE s’han mostrat molt satisfets amb aquest segon cicle, que ha servit acostar a la ciutadania determinades realitats del món actual, que moltes vegades passen desapercebudes, de la mà dels mateixos directors o d'especialistes que fomenten una lectura crítica d'aquestes realitats.

L'any passat el cicle es va dedicar a la problemàtica dels refugiats i aquest any s’ha centrat en els actors en conflicte, intentant comprendre les seves motivacions.