La regidora d’Ensenyament, Montserrat Masdeu, inaugurava ahir aquest cicle de xerrades que repassa algunes de les òperes més conegudes

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

‘Le nozze di Figaro’ és l’òpera escollida per la primera sessió del cicle de xerrades ‘Òpera a l’abast’ que s’iniciava ahir al vespre al Centre Cultural de Cambrils. La segona edició d’aquest projecte s’allargarà fins el proper mes de juny. Es tracta d’una activitat adreçada al públic general que no requereix de coneixements musicals previs.

La regidora d’Ensenyament, Montserrat Masdeu, va ser l’encarregada d’inaugurar aquest cicle. Masdeu assegura que des de la regidoria ‘ens sentim molt satisfets per aquest projecte ja que permet difondre tot el bagatge de coneixements que genera l’Escola Municipal de Música de Cambrils i posar-ho a l’abast de tots els veïns i veïnes que ho desitgin”. Masdeu afegeix: ‘Creiem que l’Escola Municipal de Música és un actiu cultural molt important per la nostra ciutat i estarem sempre al costat d’aquelles iniciatives que ens ajudin a posar en valor aquest actiu’.

‘Turandot’ serà la propera òpera a analitzar

El professor de l’Esciola, Francesc Sánchez, és l’encarregat d’introduir als assistents en el món de l’òpera. A més de Le nozze di Figaro, repassat ahir, el cicle abordarà altres òperes de referència com són Turandot (4 de febrer), Norma (18 de febrer), Rigoletto (3 de març), Tannhäuser (17 de març), Cavalleria Rusticana (21 d’abril), Sanson et Dalila (5 de maig) i La Boheme (19 de maig). A més, la sessió “Les Veus a l’Òpera” (7 d’abril) farà un recorregut pels tòpics que envolten la figures dels cantants, des dels castrati als divos i dives.

Les sessions s’estructuren en dues parts. En una primera s’introdueix als assistents en el context de l’època, l’argument, l’autor, i altres aspectes de l’òpera escollida i en la segona, es visionen algunes de les parts més representatives alhora que es van comentant.

Les sessions són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. El cicle es realitzarà dijous alterns, a partir de les 19h al Centre Cultural de Cambrils.

‘Òpera a l’abast’ forma part dels set projectes que l’EMMC ha previst durant aquest curs per tal de donar-se a conèixer a tota la ciutat

L’Escola Municipal de Música de Cambrils ja fa un temps que, a més de la seva activitat docent, ofereix concerts, xerrades i promou iniciatives adreçades a col·lectius que tradicionalment no han estat usuaris del centre, com poden ser els alumnes de les llars d’infants, la gent gran o els amants de l’òpera. Durant aquest curs 2015/2016 hi ha previst un total de set projectes que es preveu que arribaran a prop de 3.000 persones entre alumnat dels centres educatius, gent gran i aficionats a la música de totes les edats. Amb aquests projectes l’Escola Municipal de Música té l’objectiu d’obrir-se a la ciutat i donar a conèixer l’escola com a actiu cultural de primer ordre.