Una seixantena de veïns i veïnes van participar dimarts al taller TOP10 de priorització de propostes

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

Els cambrilencs i cambrilenques ja han decidit les 12 propostes que passaran a la fase final de votació dels primers Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Cambrils, dotats amb 100.000 euros. Els projectes finalistes es van escollir al taller de priorització TOP10 que es va portar a terme dimarts al vespre al Centre Cultural. La sessió, conduïda pel sociòleg Daniel Tarragó, va comptar amb la participació d’una seixantena de veïns i veïnes del municipi, que van treballar en grups de cinc i van puntuar els 45 projectes validats. Els projectes i les puntuacions es podran consultar al web https://participa.cambrils.cat a partir de dilluns.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per la participació com una manera d’aprofundir en la democràcia, implicar i coresponsabilitzar la ciutadania en la presa de decisions i generar intel·ligència col·lectiva. La regidora de Participació, Ana López, ha afirmat que els Pressupostos Participatius són una eina més d’interlocució amb la ciutadania però no l’única i ha anunciat la voluntat del govern de donar continuïtat a la iniciativa cada dos anys.

Ara l’Ajuntament està treballant per acabar de definir les propostes i pressupostar-les. El període de votació s’iniciarà el mes de novembre i hi podran participar les persones de 16 anys i més empadronades al municipi  de Cambrils. la ciutadania podrà votar dipositant les butlletes en les urnes instal·lades als equipaments municipals o per internet a través del web dels pressupostos. El projecte o projectes més votats, fins a arribar als 100.000 euros, s’executaran durant l’any que ve.

 

PROPOSTES FINALISTES

 

1.- INSTAL·LACIÓ PERMANENT DE 3 WC QUÍMICS AL LLARG DEL LITORAL CAMBRILENC

Descripció

Instal·lació de 3 WC químics durant tot l’any a:

  • La platja del Regueral,
  • La platja de Cavet
  • La platja de Vilafortuny

Categoria €

PETITA

Comentari

Sota aquest títol i descripció fusionem un total de 6 propostes (202, 74, 169, 252, 253 i 255)

NOTA

A la platja de la Llosa ja n’hi ha un de permanent tot l’any des de l’any passat.

També cal advertir que aquest any s’han ampliat els serveis de WC químics temporals durant 3 mesos més.

Finalment, i a també a títol informatiu, cal saber que totes les guinguetes estan obligades a tenir un WC, que en el 90% dels casos són d’ús públic i gratuït

 

2.- ESPAI DE JOC OBERT PER A FAMÍLIES

Descripció

Adequació d’una sala en un equipament municipal de la ciutat (Centre Cultural, Casal de la Gent Gran, xarxa de Centres Cívics, Centre Alba o algun altre equipament de titularitat municipal)   per tal d’equipar-la amb jocs i joguines per infants i convertir-la en un lloc de trobada perquè les famílies amb mainada de fins a 5 anys disposin d’un espai per poder jugar, aprendre, experimentar, descobrir i relacionar-se

Categoria €

MICRO

Comentaris

Sota aquest títol i descripció fusionem un total de 4 propostes (103, 105, 254 i 154)

3.- ÀREA D’ESBARJO PER A GOSSOS

Descripció

Construcció d’un espai de socialització per a gossos a la zona de Vilafortuny. S’instal·laria una tanca perimetral, bancs, jocs, una font, papereres, es plantarien arbres per fer ombra i es col·locaria il·luminació.

Categoria €

PETITA

NOTA

En breu es posarà en funcionament una zona d’esbarjo per a gossos de 700m2 amb tanca, jocs, font, etc. a sobre l’estació del tren de l’AVE, entre el camí de Mont-roig i la Riera d’Alforja.

Comentaris

Sota aquest títol i descripció fusionem un total de 10 propostes (40, 12.3, 15, 98.2, 179.2, 3.2, 42.2, 52, 173.2 i la 214)

 

4.- NOU PARC INFANTIL A LA ZONA VERDA DE LA BÒBILA

Descripció

Instal·lació de jocs infantils i col·locació de mobiliari urbà (bancs, papereres, etc.) a la zona verda que hi ha al costat de l’escola la Bòbila. També s’hi plantarien arbres per fer ombra.

Categoria €

GRAN

Comentaris

Sota aquest títol i descripció fusionem un total de 3 propostes (84, 157 i 58)

 

5.- MILLORA DEL PINAR DE L’AVINGUDA MAS CLARIANA

Descripció

Renovació de la zona de jocs infantils i col·locació de taules de pícnic

Categoria €

PETITA

NOTA

Cal tenir en compte que en aquesta zona hi ha molts ocells i excrements dels mateixos. Per tant els jocs infantils i les taules es podrien instal·lar a la zona verda que hi ha entre el castell de Tona i el vial de Cavet

 

6.- AAPP D’INCIDÈNCIES

Descripció

Disseny i programació d’un aplicatiu per a tauletes i mòbils per tal que els ciutadans de Cambrils puguin comunicar incidències i propostes de millora a la via pública

Categoria €

MICRO

 

7.- MILLORES AL PALAU D’ESPORTS

Descripció

Millora del sistema de la temperatura de l’aigua de les dutxes, millora del sistema de ventilació (temperatura de l’aire i reducció de la humitat), i adquisició i instal·lació de noves taquilles als vestidors

Categoria €

GRAN

Comentaris

Sota aquest títol i descripció fusionem un total de 3 propostes (246 i 147.1)

NOTA

No és possible tornar a posar en funcionament els jacuzzi ja que caldria fer-los de nou i la inversió seria superior als 100.000€

 

8.- MILLORES DE SEGURETAT AL PARC INFANTIL DE LA PLAÇA DE LA PALMERA

Descripció

Instal·lació d’una tanca perimetral a l’àrea de jocs infantils de la plaça situada a l’Avinguda Adelaida amb Passatge n 8, i col·locació d’elements per reduir la velocitat dels cotxes abans del pas de vianants que hi ha a la sortida del pont de la riera.

Categoria €

PETITA

 

9.- AMPLIACIÓ DE LES ÀREES DE JOCS INFANTILS DELS PARCS DEL PINARET I EL PESCADOR

Descripció

S’incrementarien el nombre de jocs infantils (fonamentalment al Pinaret) diversificant aquest mobiliari per a diferents edats i incorporant elements integradors per tal de fer-los accessibles i adaptats.

Categoria €

GRAN

Comentaris

Sota aquest títol i descripció fusionem un total de 5 propostes (31, 4, 174, 152 I 213)

 

10.-  NOU MOBILIARI URBÀ

Descripció

Adquisició i instal·lació de nou mobiliari urbà a zones estratègiques del municipi (les que s’identifiquin com a més prioritàries pels serveis tècnics): bancs amb reposa braços i respatller (còmodes i adequats per tothom i sobretot per a la gent gran), papereres amb cendrers, i papereres de diferents fraccions de reciclatge als equipaments municipals.

També s’instal·larien 2 o 3 fonts al passeig marítim

Categoria €

PETITA- MITJANA

Comentaris

Sota aquest títol i descripció fusionem un total de 5 propostes (165, 163, 182, 101 i 231)

NOTA

Part d’aquesta proposta es va realitzar de forma col·lectiva en un taller participatiu que tenia per objectiu construir propostes de poble de forma comunitària

 

11.- MILLORES AL PARC MAS CLARIANA

Descripció

Instal·lació de nous jocs infantils i millora i ampliació  del mobiliari urbà (bancs, papereres, taules, etc.) i dels espais esportius (instal·lació de taules de ping-pong, etc.)

Estem parlant de la zona verda ubicada entre l’Avinguda la Mussara i l’Avinguda Mas Clariana

Categoria €

GRAN

Comentaris

Sota aquest títol i descripció fusionem un total de 4 propostes (98.1, 18, 76 i 96)

 

12.- HABILITAR UNA NOVA SALA DE FITNESS AL PALAU D’ESPORTS I MILLORAR L’EXISTENT

Descripció

Fer una nova sala de fitness al Palau d’Esports al costat de l’actual. S’instal·laria paviment adequat, així com megafonia i climatització. També s’equiparia amb el material necessari per a la pràctica esportiva.

De la mateixa manera es farien millores a la sala de fitness actual.

Categoria €

GRAN

Comentaris

Sota aquest títol i descripció fusionem un total de 3 propostes (171, 145 i 246)