La mostra titulada “L’Art de la Posidònia” es podrà visitar fins el 12 d’abril a la galeria 7D’Art del cambrilenc David Callau. La iniciativa s’emmarca en el projecte “Viu la Posidònia” impulsat conjuntament pels Ajuntaments de Cambrils, Eivissa i Dénia.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Turisme
  • Serveis associats: Cultura

L’exposició col·lectiva “L’art de la posidònia” va obrir portes ahir a la galeria 7D’Art del cambrilenc David Callau amb gran èxit de públic i la presència de tots els artistes participants. D’aquesta manera queda inaugurada a Cambrils la primera actuació que l’Ajuntament i el Patronat de Turisme del municipi han organitzat conjuntament amb els consistoris de Dénia i Eivissa, en el marc del projecte de creació d’experiències turístiques sostenibles “Viu la posidònia”.

La importància de la proposta turística i cultural, que es podrà visitar fins el 12 d’abril a Cambrils, recau en la innovació de la temàtica, en les revolucionàries tècniques utilitzades per la creació de les obres, i en l’objectiu de difusió de la importància de la posidònia com a recurs natural únic a favor de les platges, fons marins i qualitat mediambiental.

La posidònia oceànica, planta endèmica de la Mediterrània, és el nexe de la col·laboració dels ajuntaments que han aconseguit un important suport del Ministeri d’Indústria Comerç i Turisme a través dels fons NextGeneration a favor de la creació i difusió d’experiències turístiques.

Durant la inauguració, l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va destacar l’aposta del municipi  a favor de la sensibilització de la posidònia, i la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, va incidir en la importància i la singularitat de l’exposició. També van participar en l’acte el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Dénia, Raül Garcia de la Reina; la Regidora de Turisme, Comerç i Policia Local d’Eivissa, Rosa M. Rubio, i el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Angel Xifré.

L’exposició va veure la llum a Madrid el passat mes de gener coincidint amb la fira FITUR i ara arriba a la Galeria 7D’art Cambrils amb esperit itinerant, per després continuar el seu viatge per Dénia i Eivissa, sense descartar ampliar el seu recorregut amb alguna aturada internacional.

Pintura, ceràmica, joieria, escultura i fotografia són les disciplines artístiques que se sumen en aquesta exposició única en format que ha aconseguit reunir obres del cambrilenc David Callau, joies dels eivissencs Elisa Pomar i Enric Major, ceràmica de Dénia d’Angelica Fossemó i Jean Fleche, escultures d’Antonio Villanueva i fotografies de praderies de posidònia d’autors illencs i de Cambrils com Rosa M. Vilella i José Dorado.

Un dels principals objectius d’accions com l’exposició “L’Art de la Posidònia” és treballar a favor de la sensibilització del valor natural d’aquesta planta aquàtica encara poc coneguda, que tenim el privilegi de tenir a les nostres costes i que és bàsica per a l’equilibri mediambiental del nostre mar. Es tracta d’una planta que nodreix les nostres aigües a favor de la fauna marina i que es converteix en una font de producció d’oxigen cuidant l’aigua, el fons marí, les corrents, i les platges.

A Cambrils les praderies de posidònia estan principalment situades davant de la platja del Cavet i es poden visitar a través de les diferents propostes turístiques de les empreses locals especialitzades en activitats aquàtiques i nàutiques. Amb el projecte “Viu la Posidònia”, Cambrils, conjuntament amb Eivissa i Dénia, potenciarà la conscienciació i la sensibilització, el coneixement i el respecte per aquesta planta fonamental per la qualitat de la nostra costa.