El cap de cuina va participar al Concurs de Pintxos i Tapes de Catalunya, acompanyat d’una delegació del Patronat de Turisme de Cambrils

  • Categoritzat com: Turisme

El xef Sergi Palacín del Restaurant Hiu de Cambrils va guanyar ahir l’accèssit a la millor tapa sostenible del I Concurs de Pintxos i Tapes Ciutat de Barcelona i Catalunya, que es va celebrar a la Llotja de Mar de Barcelona.

El cap de cuina va anar a Barcelona acompanyat d’una delegació del Patronat de Turisme de Cambrils, que donar suport a Palacín com a únic competidor de la província de Tarragona i va aprofitar per promocionar la destinació de turisme gastronòmic.

El xef del restaurant cambrilenc va aconseguir l’accèssit amb els seu “Mar i muntanya d'espàrrec blanc brasejat amb mantega, emulsió  de pollastre rostit i caviar”. El reconeixement arriba de la mà d’un reputat jurat format per Carles Abellan (xef de Tapas 24), Philipe Regol (crític gastronòmic), Carla Peyrón (exEnigma), Judith Calix (directora de la revista Cuina), Luis Cepeda (organitzador del Concurs Nacional de Valladolid), Marta Alguersuari (MasterChef 11) i Manu Núñez (Besta, Batea).

Amb aquest nou premi, Sergi Palacín continua la seva trajectòria acumulant experiències i reconeixements d’alt nivell i es posiciona al territori com a referent de la cuina creativa seguint la seva línia del 0 Waste i filosofia d’autosostenibilitat, al mateix temps que contribueix en la consolidació de la capitalitat gastronòmica de Cambrils al territori.

La tapa guanyadora d’aquest primer certamen, que va comptar amb la participació d’un total de 24 finalistes d’arreu de Catalunya, va ser El platet Delícia de sípia amb la seva, del lounge bar de l'hotel Upper Diagonal. Les propostes dels restaurants Salsa Street Food (Croqueta de cochinita pibil) i Can Culleres (Peu amb bola, una esfera cruixent de peus de porc farcida de gamba vermella) van completar el podi del concurs català, concebut com una fase preliminar del campionat estatal. El guanyador passarà directament al “Concurso Nacional” que es celebrarà els propers 6-8 de novembre a Valladolid.

Sergi Palacín.jpg