Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
iCambrils
PAES
Societat del Coneixement
e-Govern
Esteu aquí: Inici / SmartCity / Projectes / iCambrils UrbanLab

iCambrils UrbanLab

El projecte iCambrils UrbanLab, és l'embrió del pla de transformació de Cambrils vers el nou paradigme de les Ciutats Itel·ligents. Definició de 2 laboratoris urbans com espais d'innovació i avaluació de nous productes i serveis "smart".

iCambrils UrbaLabs

Espai públic com escenari

 

Els futura paissages urbans semblaran els mateixos a primera vista, però seran densos en sensors i actuadors. La tecnologia es la facilitadora dels territoris intel·ligents i brinda l'oportunitat per a impulsar un nou model urbà que permetrà un creixement sostenible.

 • Mitjançant un Cambrils obert, entenem que les complexitats del mon modern son molt difícils d'estimular en un laboratori, per tant obrim la ciutat a la comunitat potenciant así un model d'innovació oberta.
 • Innovació i qualitat : Desplegar productes en entorns reals per testejar i avaluar; per tant s'ha treballat per a crear processos efectius i metodologies eficients per assegurar la qualitat i la consistència dels mateixos.
 • Win-win:  ràpida obtenció de resultats/àrees de millora per a empreses i el municipi. Reducció del time to market del producte/servei . Visibilitat a nivell de marca així com del municipi. Obtenció de sinergies amb altres projectes municipals.
 • Aliances : Locales, supramunicipals, etc.
 • Interoperabilitat : fomentar un ecosistema interconnectat i interoperable per afavorir la transversalitat de la informació mitjançant una plataforma de concentració d'informació de ciutat i de gestió municipal, que permeti prendre decisions, auditar i monitoritzar els serveis públics i actuar en conseqüència de forma preventiva i no reactiva.
Comparteix

Reptes

 

Els principals reptes que cerca abastar el projecte inicial, és la voluntat de transformació urbans així com dels serveis públics per :

 • Proporcionar al ciutadà uns serveis públics que millorin la qualitat de vida
 • Ofertar serveis de forma més eficients i de millor qualitat al igual que poder oferir nou
 • Gestionar i optimitzar infraestructures actuals i planificar sota nous criteris d'eficiència, sostenibilitat econòmica i mediambiental
 • Facilitar la presa de decisions mitjançant la monitorizació, mesura i automatització i interacció continua.
 • Desenvolupament de nous nivells de col·laboració intersectorial entre diferents agents socials, econòmics i educatius tant municipals com regionals.
 • Implicació de la ciudadania i la seva participació activa en el desenvolupament de la ciutat – Co-innovació (oberta i social), co-producció de serveis públics i co-responsabilitat.

 

Comparteix

UrbanLab Pescador

Ubicat a la zona més turística, davant del mar, conta amb zona d'aparcament, estacionament regulat, passos de vianants, zona verda, zones de jocs infantils, enllumenat públic, equipaments municipals, infraestructures de telecomunicacions municipals, contenidors de residus, etc. Un ventall d'elements i serveis a disposició.

Comparteix

UrbanLab Vila

A ple centre i nucli antic, disposa d'un entorn i activitat econòmica i comercla d'una naturalesa molt diferent al UrbanLab Pescador. Desenvolupament del mercadet setmanal, Fira Multisectorial, Escola Municipal de Música, equipaments i serveis municipals amb accés a infraestructura de telecomunicacions. Concentració d'activitat cultural i festiva. Disposa d'una de les principals vies d'accés al municipi.

Comparteix
Comparteix
Ciutat Digital, Innovadora, Sostenible i Segura

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet