Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
iCambrils
PAES
Societat del Coneixement
e-Govern
Esteu aquí: Inici / SmartCity / Estratègia / Programes

Programes

L’objectiu dels programes smart és estructurar el Pla en àmbits i fer-lo més entenedor. Es presenta una aproximació als reptes de manera transversal, no alineada amb la estructura organitzativa de la corporació municipal amb el doble objectiu de posar de relleu la importància d’aquests àmbits i de promoure el trencament de sitges organitzatives.

Els criteris principals emprats per la definició dels programes segueix són els següents:

  • Posar de relleu els àmbits principals que aborda el pla
  • Mostrar la transversalitat del pla
  • Servir com a eina per classificar els projectes smart

 

Programes

 

Descripció

 

1) Mobilitat

 

Augmentar l’eficiència i fluïdesa de la xarxa de mobilitat del municipi i oferir als ciutadans de Cambrils mètodes i opcions de transport que els permetin desplaçar-se de manera eficaç i còmode alhora que es promou una mobilitat sostenible.

2) Ciutat educadora i innovació social

 

Capacitació per l'empoderament ciutadà, treballar perque les persones esdevinguin crítiques i alhora participatives amb la seva comunitat. Promoure condicions de plena igualtat per que tots els ciutadans puguin sentir-se respectats i ser respectuosos, capaços de dialogar, i conjugar tots els factors possibles per tal que es pugui caminar cap a una societat del coneixement sense cap tipus d'exclusions.

3) Turisme

Transformar Cambrils en una destinació turística intel·ligent a través de promoure un turisme sostenible, responsable i amb un alt valor afegit que  tregui partit de les noves tecnologies per millorar la interacció amb els visitants i que ampliï l’abast del turisme tant a nivell territorial com estacional.

4) Cultura, festes i esports

 

Dinamitzar l’oferta cultural, esportiva i de lleure del municipi i promoure la identitat i les tradicions cambrilenques del municipi com a eina d’inclusió i cohesió. A través de la innovació i l’aplicació de les TIC cercar noves maneres per arribar millor als ciutadans, a un públic més ampli i de manera més personalitzada.

5) Seguretat i Resiliència

 

La seguretat dels ciutadans és un aspecte clau on les TIC despleguen un elevat potencial per facilitar una millor interacció entre els elements de seguretat i els ciutadans així com un millor monitoratge de les situacions de risc per poder dur a terme una presa de decisions més informada. Alhora, s'incremeneta la resiliència de la ciutat permetent donar una millor resposta a qualsevol situació d'emergència.

6) Benestar social i Salut

Cercar noves fórmules per millorar els serveis socials a través de la innovació, la col·laboració i la participació dels ciutadans per maximitzar el benestar social de tots els cambrilencs i les cambrilenques, així com la seva salut i inclusió a la societat. Foment d’hàbits saludables entre la població, facilitar el voluntariat i oferir una millor resposta a les emergències socials.

7) Espai públic, civisme i resiliència

 

L’espai públic és on les ciutats prenen vida: els carrers, les places, els centres cívics, els parcs i les platges... És important que aquests espais siguin funcionals i accessibles per tots alhora que promouen el civisme, les relacions socials i un estil de vida saludable entre els cambrilencs i els  cambrilenques. Un altre aspecte clau és la seguretat del municipi, la seva resiliència per donar millor resposta a qualsevol situació inusual o d’emergència.

8) Infraestructura TIC

 

Les xarxes de telecomunicacions i les plataformes TIC són la infraestructura bàsica de la ciutat intel·ligent necessària per la provisió dels serveis smart. La implantació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) és necessària pel desenvolupament de sistemes de gestió que permetran el nou model de ciutat, per a gestionar els recursos i les fonts d'energia de forma òptima així com oferir competitivitat al municipi.

9) Energia i sostenibilitat

 

Promoure l’eficiència energètica i reduir el consum energètic del municipi, tant en l’àmbit públic, amb accions als edificis municipals i l'enllumenat  públic, com en l’àmbit privat facilitant eines i motivant als ciutadans a avançar cap a hàbits més sostenibles.

10) Serveis urbans - Residus, neteja i aigua

 

Millorar i fer més eficients els serveis urbans com la recollida de residus, la neteja dels espais públics, el manteniment de les infraestructures viàries,  els jardins i edificis o la gestió del cicle de l’aigua.

11) Govern Obert i Participació

 

La participació ciutadana és clau per el desenvolupament exitós de polítiques públiques que donin resposta a les necessitats dels ciutadans i ha d’anar acompanyada de transparència en la informació municipal i les accions de govern. Per respondre de manera efectiva a aquestes necessitats cal que els mecanismes de transparència i de participació estiguin institucionalitzats dins el funcionament i la cultura de la corporació municipal.

12) Gestió pública eficient i innovadora

 

Emprar les eines regulatòries i altres instruments com per exemple les licitacions públiques municipals per millorar el funcionament de la ciutat i de la  corporació municipal. Aplicar innovació als processos interns per incrementar l’eficiència de l’administració, fomentar la cultura de la innovació i  avançar cap al bon govern, per un funcionament més basat en projectes i avaluat per indicadors (KPIs).

13) Mar, entorn i natura

 

El mar és un actiu clau de Cambrils, tant per a la seva història i identitat com per la seva economia. Es per això un aspecte molt important vetllar per la sostenibilitat i qualitat d’aquest recurs, així com l’entorn natural rural i agrícola del municipi alhora que es cerquen maneres d’aprofitar el potencial que té aquesta ubicació.

14) Innovació, indústria i comerç

 

Foment d’una nova economia a través d’oferir eines a la ciutadania i al sector privat per a la creació d’empreses innovadores al municipi. Suport a la indústria i al comerç local per impulsar la seva dinamització així com la seva modernització i millora continua incrementant la competitivitat de les empreses locals.

Comparteix
Ciutat Digital, Innovadora, Sostenible i Segura

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet