Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
PLATJA PRAT D EN FORES_REGUERAL CAMBRILS
PLATJA PRAT D EN FORES REGUERAL_CAMBRILS
PLATJA LA LLOSA CAMBRILS
PLATJA PRAT D EN FORES REGUERAL DE CAMBRILS
PLATJA ESQUIROL DE CAMBRILS
PLATJA DEL CAVET DE CAMBRILS_
PLATJA DEL CAVET DE CAMBRILS
PLATJA DE LA LLOSA DE CAMBRILS
PLATJA DE LA LLOSA CAMBRILS
PLATJA DE L ARDIACA DE CAMBRILS
PLATJA DE L ARDIACA A CAMBRILS
PLATJA CAP DE SANT PERE DE CAMBRILS
PLATJA ARDIACA DE CAMBRILS
Esteu aquí: Inici / PLATGES DE CAMBRILS / Noticies

Noticies

Renovem la pàgina web i estrenem perfils a les xarxes socials

L’objectiu és donar informació de serveis i promocionar els atractius i la qualitat de les platges de Cambrils

Les platges de Cambrils hem renovat la web pròpia i ja tenim perfil a les xarxes socials Instagram i Tumblr per difondre informació de serveis, desplegar els encants  i atraure visitants.

A la nova minisite de la regidoria de Turisme s’hi pot trobar informació dels serveis que s’ofereixen a les platges com l'atenció especialitzada a les persones amb mobilitat reduïda, les dutxes i rentapeus, els sanitaris, els tendals, les gandules, les 21 guinguetes, els canals d’entrada i sortida d’embarcacions, els esports nàutics, l’abalisament del mar, les zones esportives, el carril bici, les ludoteques, els set oasis infantils o la platja de gossos situada a la desembocadura de la riera d’Alforja.

A més, es pot consultar la informació sobre l’estat del mar, la qualitat de l'aigua, la predicció meteorològica, les característiques físiques i ambientals de les platges, les banderes blaves, la regulació de la pesca amb canya, les normes de conducta, el pla d’usos, o espais d’interès natural com l’albereda, els aiguamolls, el pi rodó o la praderia marina.

En la pàguina web dediquem un espai a les tortugues babaues amb informació sobre què cal fer en cas de veure un exemplar d’aquesta espècie protegida. Finalment, hi ha un apartat que enllaça amb la seu electrònica per fer peticions, queixes i suggeriments, així com informació de com demanar autoritzacions per activitats puntuals a les platges.

Per altra banda, les xarxes socials Instagram i Tumblr, que es caracteritzen per ser molt visuals i tenir un gran èxit entre el públic més jove, serveixen per mostrar fotografies i vídeos dels 9 quilòmetres de platges de sorra fina i aigües tranquil·les, destacant els atractius que cada any les fan mereixedores de diverses Banderes Blaves. El perfil d’Instagram, a més de ser una galeria fotogràfica, també donarà informació sobre esdeveniments i activitats.

Web: http://www.cambrils.cat/platges

Instagram: https://www.instagram.com/cambrilsplatges/

Tumblr: https://cambrilsplatges.tumblr.com

#cambrilsplatges #cambrils

Comparteix

A Cambrils en família

Cambrils és un municipi certificat com a Destinació de Platja en Família.

Aquest segell indica que aquests allotjaments, restaurants i serveis de Cambrils estan certificats per l’Agencia Catalana de Turisme com a especialitzats en acollir Turisme en Família, de manera que es garanteixen uns serveis especialment adaptats a les particulars necessitats de les famílies.

#Cambrils | Saps que Cambrils és un municipi certificat com a Destinació de Platja en Família?
més informació https://cambrils-turisme.com/familia

#Costadaurada #CatalunyaExperience #Familytime #Family #Holidays

Comparteix

Les banderes blaves ja onejen a les platges de cambrils

Les quatre banderes blaves ja onegen a les platges cambrilenques. Les platges de La Llosa- L’Ardiaca, Vilafortuny – l’Esquirol, Cavet i Prat d’en Forés-Regueral han revalidat aquest segell de qualitat de l’associació internacional Foundation for Environmental Education (FEE). També manté el distintiu el port esportiu del Club Nàutic.

Aquest certificat garanteix, valora i premia els municipis i clubs que realitzen una bona gestió ambiental i que tenen en compte la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental, alhora que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent amb la realització d’analítiques periòdiques.

La platja del Cavet ha estat l’escollida per acollir l’acte simbòlic d’hissada de la Bandera Blava. Ha comptat amb la participació de l’Alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i el regidor de Serveis, Antonio Laguna, acompanyats per membres de l’empresa de salvament i socorrisme, agents de la patrulla de platges de la Policia Local i personal de neteja d’Ingesol.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha reivindicat l’excel·lència i la qualitat de les platges cambrilenques i dels serveis que s’hi ofereixen, com un dels principals atractius turístics de la ciutat. Alhora, ha agraït la implicació de les persones que treballen en la zona, ja sigui des del servei de socorrisme, patrulla de platges de la Policia Local i neteja de platges per fer possible aquesta qualitat del litoral cambrilenc.

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha explicat que, entre les novetats d’aquest any, hi ha el nou mòdul de coordinació de socorristes de la platja del Cavet, el servei diari de ludoteca i la renovació de mobiliari com passarel·les, dutxes i banys.

Servei de prevenció, salvament i socorrisme

El servei de prevenció, salvament i socorrisme es va posar en marxa el passat 1 de juny de manera diària de 10 a 19 hores i s’oferirà fins el 30 de setembre. Cambrils compta amb quatre mòduls que s’utilitzen com a Centres de Coordinació dels socorristes ubicats a les platges del Cavet, el Regueral, La llosa i Vilafortuny. Enguany, s’estrena el mòdul de la platja del Cavet que va quedar malmès després dels temporals de l’octubre passat.

Ludoteca

També s’ofereix un servei de ludoteca, ubicat a la Platja del Cavet. Aquest estarà obert diàriament des de l’1 de juliol fins el 31 d’agost. L’horari del servei és de 10.30h a 13.30h i de 17 a 19h. Durant aquestes cinc hores els infants podran gaudir de tallers, jocs i activitats, per tal de dinamitzar la seva estada a la platja.

Patrulla de Platges

Per tal de garantir la seguretat a les platges, els serveis d’estiu es complementen amb la Policia Local Costera que durant els mesos de juliol, agost i fins a mitjans de setembre, realitzen tasques de vigilància i de prevenció a les platges de la localitat. En total es destinen 8 agents a aquestes tasques específiques, un increment respecte el 2017.

Comparteix

Neixen per sorpresa tortuges babues a les platges de Cambrils

Els Agents Rurals han informat del naixement de tortugues caretta a la platja de Vilafortuny i a la platja de l'Ardiaca un número indeterminat de cries. Tot apunta que l’eclosió del niu s’hauria produït de nit. Els agents l’han protegit i han fet un carril fins al mar perquè aquestes tortugues poguessin endinsar-se i, així, protegir-se d’una possible predació de gavians, segons han explicat al seu compte de Twitter.

Aquest estiu  han nascut 112 tortugues babaues a la platja de Vilafortuny , i unes  altres 15 a la platja de l'Ardiaca.

La trucada al telèfon 112 d'una dona que les ha vist néixer ha fet activar el protocol per protegir les cries. I és que aquesta posta havia passat completament desapercebuda durant l'estiu, i ha estat un petit miracle que hagin sobreviscut 27 exemplars de tortuga.

Aquestes tortugues que han nascut aquest estiu poden viure fins als 70 anys, però els primers 12 mesos seran probablement els més difícils que afrontaran.

Els agents rurals han publicat un vídeo del naixement d'aquestes tortugues: clica AQUÍ per veure el video.

Comparteix

Les platges amplien els serveis per a persones amb mobilitat reduïda

Les platges de Cambrils són aquesta temporada, més sostenibles i adaptades a tothom. Enguany, la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils ha millorat l’atenció a les persones amb mobilitat reduïda. Així doncs, s’han creat nous punts de serveis adaptats i s’han renovat els equipaments de la platja d’en Forès, amb la substitució de nou mobiliari de material ecològic i reciclat.

Bany amb cadira amfíbia i millora dels serveis adaptats

Des de l’1 de juny, a les platges cambrilenques, s’han fet més de 400 banys adaptats amb cadira amfíbia a persones amb mobilitat reduïda. Un infant de sis anys ha estat la persona més jove en fer ús d’aquest servei, mentre que la més gran en té 96. Cal destacar que és un servei gratuït i al servei de tothom. Actualment, s’ofereix en tres dels quatre centres de coordinació de salvament i socorrisme de Cambrils.

Cal recordar que l’any passat ja es va dur a terme una important millora en relació a la qualitat de l’atenció a les persones amb mobilitat reduïda que van demanar el servei de bany assistit a la platja Prat d’En Forès-Regueral. En aquesta platja es van fer tot tipus de millores com ampliar els equipaments instal·lant una zona d’ombra on atendre l’usuari,  una dutxa adaptada i augmentant les reserves d’estacionament.

D’altra banda, aquesta temporada, després de l’èxit d’aquest servei, s’ha instal·lat a la platja de Vilafortuny i a la de la Llosa. També s’han ampliat els efectius per a l’atenció a persones amb mobilitat reduïda i s’han millorat els serveis amb accessos amb nous espais d’ombra i dutxes i passarel·les adaptades. A més, s’han reservat places d’estacionament pròximes als centres adaptats.

D’aquesta manera, els usuaris amb mobilitat reduïda poden gaudir de la platja i del bany amb cadira amfíbia en 3 zones diferents de Cambrils (Ponent, Centre o Llevant). Per tal de donar un bon servei, s’aconsella que es demani cita prèvia per al bany adaptat de manera presencial, apropant-se a qualsevol dels centres de coordinació de socorristes o bé mitjançant el mail accessibilitatplatges@aunar.com

Comparteix

Es programen tallers a peu de platja sobre medi ambient i seguretat per als banyistes

Les platges de Cambrils comptaran amb una nova programació de tallers i activitats durant els mesos de juliol i agost sobre temes de conducta, medi ambient i seguretat.

Les platges de Cambrils comptaran amb una nova programació de tallers i activitats durant els mesos de juliol i agost sobre temes de conducta, medi ambient i seguretat. Aquest és el segon estiu que s’ofereixen els tallers, gràcies a les millores de les clàusules de la nova adjudicació del servei de salvament i socorrisme. Totes les activitats es portaran a terme a les 12 hores al centre de coordinació de socorrisme de la platja Prat d’en Forés-Regueral.

El primer taller, titulat “La mar de neta” es va dur a terme el passat 7 de juliol, i va tractar sobre la problemàtica dels residus abocats mar. En la segona activitat, programada per divendres 20 de juliol, les persones participants aprendran a fer els primers auxilis i a realitzar una reanimació cardiopulmonar (RCO).

El divendres 3 d’agost s’oferirà un taller per descobrir la vida sota l’aigua (amb snorkel) i el dissabte 18 d’agost un altre per conèixer de prop com treballa un socorrista i quin material utilitza.

Des del Departament de Platges de la Regidoria de Turisme, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de Cambrils i l’empresa de salvament i socorrisme Aunar, es lliuraran bosses amb regals per a totes les persones participants. Les inscripcions s’han de fer al mateix Centre de Coordinació de socorrisme de la Platja del Regueral. Les places són limitades.

Comparteix

Concurs de castells de sorra a Cambrils

Un total de 23 equips, formats per un menor de 12 anys i un adult, van participar en aquesta activitat organitzada pel Patronat de Turisme de Cambrils.

 

 

En su primera edición participaron un total de 23 parejas, procedentes de España y Francia.  foto: Cedida

En la seva primera edició van participar un total de 23 parelles, procedents d'Espanya i França. foto: Cedida

La primera edició del Concurs de Castells de Sorra de Cambrils va ser tot un èxit. Un total de 23 equips, formats per un menor de 12 anys i un adult, van participar dissabte en aquesta activitat organitzada pel Patronat de Turisme de Cambrils.

 

Comparteix

Renovació dels equipaments i mobiliari

Cambrils ha estat dels primers municipis en instal·lar mobiliari reciclat a la platja. S’ha iniciat una prova a la platja Prat d’En Forès-Regueral, en la qual s’han renovat les passarel·les, plataformes, papereres i bancs per plàstic reciclat. El material triat per als equipaments és més sostenible que els tradicionals de fusta, ja que es fabrica del plàstic que es tira al contenidor groc.

També s’han augmentat el nombre de sortidors de les dutxes i els rentapeus. A més, s’han dut a terme millores com la instal·lació del nou mòdul de socorrisme a la platja del Cavet, la instal·lació de dutxes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i la millora en l’accessibilitat als centres adaptats on s’ofereixen el bany amb cadira amfíbia.

Comparteix

El significat de les banderes de la platja: què vol dir cada color?

T'expliquem què passa quan oneja la bandera verda, la groga i la vermella

T'expliquem què passa quan oneja la bandera verda, la groga i la vermella

 

El significat de la bandera verda: prohibit banyar-se


El més habitual és que la bandera de la platja sigui verda. Les condicions per banyar-se són bones, el mar està tranquil, l'onatge és suau, no hi ha brutícia a l'aigua ni s'ha detectat la presència de meduses o altres animals..

El significat de la bandera groga: precaució


Amb bandera groga, el bany està permès a la platja, però cal anar amb compte. I és que l'onatge pot ser de més d'un metre i mig, hi poden haver corrents una mica forts, l'aigua pot estar bruta o presentar taques, la sorra pot estar en mal estat, hi ha meduses a l'aigua o la meteorologia no és bona.

El significat de la bandera vermella: prohibit banyar-se


Si la bandera que oneja és vermella, el bany no està permès en aquella platja. Els motius són diversos: hi ha onades de més de dos metres que suposen un perill per als banyistes; hi ha corrents forts que poden arrossegar els qui entrin a l'aigua; el mar està molt agitat; la meteorologia és adversa; l'aigua o la sorra estan contaminades; o s'ha detectat la presència d'animals marins perillosos o lesius.

Comparteix
Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet

La seva privacitat és important per nosaltres

Aquest lloc web utilitza tecnologies, com les cookies, per obtenir informació sobre les audiències que veuen els anuncis i el contingut, entre altres coses. Feu clic a continuació per autoritzar l'ús d'aquesta tecnologia i el processament de les seves dades personals per a aquests fins.

La seva privacitat és important per nosaltres

Pot establir les seves preferencies i consentiments depenent de com vol que s'utilitzin les seves dades segons els fins detallats a continuació.
Cookies Tècniques

__ac

Cookie generada per mantenir la sessió activa. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

tree-s

Cookie que controla la navegació. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

I18N_LANGUAGE

Cookie generada per mostrar traduccions segons l'idioma del web. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

cb-enabled

Cookie tècnica i estrictament necessària que conté el valor de si s'ha acceptat la instal·lació de cookies. Expira al cap d'un any

Cookies Analítiques

Google Analytics

Cookie analítica que medeix cóm interactuen els usuaris amb el contingut de la pàgina web.

Les cookies generades per google analytics son les següents:

  • _ga  S'utilitza per distingir als usuaris. Expira als 2 anys.
  • _gid  S'utilitza per distingir als usuaris. Expira al cap d'un dia.
  • _gat  S'utilitza per limitar el percentatge de les sol·licituds. Expira després d'1 minut.
  • _gac_  Inclou informació de la campanya relativa a l'usuari. Expira als 90 dies.
Cookies de Tercers

Google Translator

Cookie de Google que permet mostrar traduccions de la web a altres idiomes.

Les cookies generades per google translator son les següents:

  • googtrans  Emmagatzema l'idioma al que es vol traduir la web. Expira al tancar la sessió.
  • googtransopt  Emmagatzema les preferències de l'usuari. Expira als 2 anys.