Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Un patrimoni per descobrir
Un patrimoni per gaudir
Un patrimoni per descobrir
Un patrimoni per descobrir
Un patrimoni per gaudir
Un patrimoni per als sentits
Un patrimoni per als sentits
Un patrimoni per als sentits
Un patrimoni per descobrir
Un patrimoni per als sentits
Esteu aquí: Inici / Museu / Viu la història / Un museu en xarxa / QUÈ POTS VISITAR / Museu Agrícola de Cambrils

Museu Agrícola de Cambrils

El Museu Agrícola de Cambrils es troba situat dins d’un celler cooperatiu del 1920 i representa una clara aposta de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils per combinar cultura i desenvolupament econòmic. A més de l’edifici, que presenta arcs de cadena fets de maons provinents de les bòbiles locals, també podreu veure l’exposició permanent “L’elaboració de l’oli i del vi” i l’exposició temporal “Bernardí Martorell, un gran arquitecte del Modernisme”.

L’exposició permanent “L’elaboració de l’oli i del vi”

La nau principal de l’antic celler cooperatiu de Cambrils està dedicada a mostrar, en el seu context, el procés d’elaboració del vi i de l’oli. A partir de les instal·lacions i de la maquinària original, tant en el procés artesanal com en l’industrial, i amb l’ajut de plafons explicatius, el visitant pot seguir pas a pas els successius estadis de l’elaboració de l’oli i del vi, des de l’arribada de la matèria primera fins a l’extracció final del producte. Al llarg del recorregut s’hi mostren els cups, una gran varietat de premses, molins, tines, botes i bocois per a l’emmagatzematge i transport, així com altres estris i maquinària que intervenen al llarg del procés productiu de l’oli i del vi.

Història de l'edifici

L’antic celler de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, es va inaugurar el 1921 gràcies a l’esforç de tots els associats del Sindicat Agrícola de Producció. L’arquitecte Bernardí Martorell va començar a dissenyar l’edifici el 1914, amb un estil clarament influït per l’obra de Gaudí. La situació, en un espai en pendent, permetia un estalvi energètic durant l’elaboració del vi, ja que la verema seguia tot el procés per decantació fins a arribar a ser most i emmagatzemar-se als cups i tines. L’edifici va estar actiu fins el 1993, quan es dissol la secció vitivinícola de la Cooperativa. Les obres de rehabilitació per esdevenir museu, iniciades l’any 1994 per la Cooperativa Agrícola, van comptar amb l’ajut de l’Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona gràcies a la incorporació a la xarxa del Museu d’Història de Cambrils. La realització del projecte, inaugurat el 1998, va permetre l’adequació del celler cooperatiu com a Museu Agrícola de Cambrils i Agrobotiga de la Cooperativa, on es poden adquirir els productes elaborats pels propis pagesos cooperativistes. Especial menció mereix l’oli verge extra de la DO Siurana, producte estrella de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Horaris

Obert per a visites de grups prèvia reserva.
Comparteix
Via Augusta, 1 43850 Cambrils T. 977 794 528 Fax 977 794 572

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet