Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Tots som Cambrils
Tots som Cambrils
Tots som Cambrils
Tots som Cambrils
Tots som Cambrils
Tots som Cambrils
Tots som Cambrils
Tots som Cambrils

Cambrils, ciutat de pau

La tarda del 17 d’agost de 2017 i la matinada del 18,  es va produir un doble atemptat a Barcelona i Cambrils, que va provocar 16 morts i més d’un centenar de ferits.

Els atemptats terroristes, així com altres grans catàstrofes, activen mecanismes de dol col·lectiu que porten a ocupar l'espai públic com a lloc improvisat on solidaritzar-se amb les víctimes i manifestar el rebuig a la violència. En el cas de Cambrils, el lloc escollit pels cambrilencs, cambrilenques i persones de tot arreu per dipositar espontàniament les seves mostres de dol i solidaritat amb les víctimes i els municipis afectats pels atemptats terroristes va ser el Passeig Marítim, a la zona habilitada per als vianants, just davant de l'accés al Club Nàutic de Cambrils. Es va fer servir com a suport vertical per enganxar documents un plafó de senyalització de la zona portuària de Cambrils.

La recollida dels documents i objectes es va portar a terme el dia 29 d'agost al migdia. Els motius que motivaren aquesta acció en el moment assenyalat es fonamenten en dos aspectes: el primer té a veure amb l'evident estat de degradació que ja presentaven els documents més sensibles. El segon aspecte, íntimament lligat amb l’anterior, era de caràcter climàtic atenent a la previsió de pluja i vent prevista per a aquella mateixa tarda, factor aquest que ens podia fer perdre d'una manera irrecuperable objectes i documents.

Ara després de la neteja, inventari i descripció, els materials recollits es publiquen en aquest espai digital amb la intenció de manifestar el reconeixement a les víctimes, les seves famílies i definir el rebuig a la violència.

RSS

Notícies

L’Ajuntament de Cambrils publica en un web els documents dipositats davant del Club Nàutic després ...
17/08/2018
Són ofrenes de la ciutadania recuperades de l’espai de dol que es va crear de manera espontània durant les hores i dies posteriors. El web també recull els missatges del llibre de condol físic i digital i un recull de fotografies.
[+] veure totes les notícies

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet