Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Educar en la igualtat ens farà lliures
Esteu aquí: Inici / Igualtat / Polítiques d'Igualtat / Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Cambrils / Pla d'Igualtat Ajuntament

Pla d'Igualtat Ajuntament

Pla d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes de l'Ajuntament de Cambrils

Tot i que el principi d’igualtat és un principi jurídic universal reconegut i per tant un dels pilars bàsics de les comunitats democràtiques, com els ens locals, la realitat ens demostra que persisteixen algunes discriminacions i calen mecanismes específics per corregir-les que garanteixin un.

El pla d’igualtat és un conjunt ordenat de mesures, adoptades després de fer un diagnòstic de la situació  tendents a assolir a l’empresa la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes i a eliminar la discriminació per raó de sexe. En ell es fixen els objectius concrets d’igualtat que s’han d’assolir, les estratègies i les pràctiques que hem d’adoptar per a la seva consecució, així com l’establiment de sistemes eficaços de seguiment i avaluació dels objectius fixats i han d’incloure la totalitat de l’empresa a veritable igualtat d’oportunitats entre homes i dones, mecanismes que respectant i tractant les diferències ajudi a resoldre els desequilibris estructurals existents.

En el mes de febrer de 2014 es va aprovar el I Pla d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes de l’Ajuntament de Cambrils (2014-2017) amb l’objectiu d’implementar accions per tal d’eradicar les desigualtats de gènere i garantir la qualitat de vida de les persones que conformem l’empresa.

El pla d’igualtat s’estructura en 9 àmbits d’actuació:

  • Polítiques d’impacte a la societat
  • Llenguatge i comunicació no sexista
  • Representativitat dones i homes
  • Accés, selecció, promoció i desenvolupament
  • Condicions laborals
  • Assetjament sexual i per raó de sexe
  • Conciliació de la vida personal, laboral i familiar
  • Prevenció de la salut i riscos laborals

 

Cadascun dels eixos dona resposta a l’assoliment d’uns objectius generals i específics a través del desenvolupament d’accions concretes. En total el I pla d’igualtat preveu la realització de 54.

Per qualsevol consulta i/o suggeriment podeu adreçar-vos a pladigualtat@cambrils.org

 

Podeu accedir al document a continuació

Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Cambrils

 


 

 

 

 

Feu clic al tríptic per veure el contingut

 

 

 

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet