Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Educar en la igualtat ens farà lliures
Esteu aquí: Inici / Igualtat / Fitxers / ACUDEIX A UN CENTRE SANITARI

ACUDEIX A UN CENTRE SANITARI

 

Has d'acudir el més aviat possible a l'Hospital o Centre Sanitari més proper. Un examen mèdic és indispensable, pots haver patit danys que cal tractar. En el teu relat dels fets no amaguis res, el que tu pots trobar insignificant poden ser importants elements de prova.

El personal sanitari que et presti assistència realitzarà un reconeixement general, una exploració ginecològica, valorarà el teu estat emocional i juntament amb el metge/la metgessa o forense prendran mostres de sang, exsudat vaginal, saliva, etc. que seran analitzades.

En els Centres Sanitaris ha una sèrie d'Instruccions per les quals es regulen l'Assistència Sanitària a les dones víctimes d'agressions sexuals que garanteixen una adequada assistència a les víctimes i faciliten l'actuació de l'Administració de Justícia.

Exigeix sempre còpia del comunicat de lesions, que ha d'incloure les lesions sofertes, les anàlisis efectuades i el tractament aplicat. La informació recollida en el part de lesions és molt important perquè els tribunals de justícia identifiquin el tipus de delicte i la pena corresponent.

 

ALGUNS CONSELLS:

  • Si prefereixes no anar sola al centre sanitari demana a una persona de confiança que t'acompanyi.
  • No et rentis ni et canvies de roba fins després del reconeixement mèdic. L'aigua faria desaparèixer amb tota seguretat una gran quantitat de proves del delicte.
  • Amb l'agressió sexual hi ha risc d'embaràs i de contagi de malaltia venèria. Encara que és impossible saber immediatament si estàs o no embarassada, el personal mèdic pot administrar la píndola postcoital, que evita l'embaràs i que es pot prendre fins a 72 hores després de la penetració. Per prevenir el risc de contagi de malaltia venèria t'administraran la medicació adequada, però has d'efectuar revisions posteriorment.

 

ÉS IMPORTANT SABER:

Els efectes psicològics de l'agressió sexual es coneixen amb el nom de síndrome posttraumàtic per agressió sexual. En general sol presentar diferents fases:

  • Una primera fase o xoc, que pot durar dies o setmanes i en la qual et sents atordida i confusa.
  • Una segona fase en què tractaràs d'esborrar el passat i no voldràs parlar de l'agressió.
  • I una tercera fase en què començaràs a admetre el que ha passat i els efectes profunds que t'ha ocasionat. A partir de llavors et serà menys difícil enfrontar-te amb els fets.

 

La durada i gravetat del trauma depèn en gran mesura de la reacció de familiars, amistats, personal sanitari, policia ... En aquest moment és important mostrar comprensió i brindar ajuda a la víctima.

 

Enllaç directe a l'Hospital Lleuger de Cambrils

 

 

 


Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet