Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Educar en la igualtat ens farà lliures
Esteu aquí: Inici / Igualtat / Àmbits / Llenguatge no sexista

Llenguatge no sexista

 

El llenguatge és com un mirall que reflecteix la societat que l’utilitza; una eina que vehicula el nostre pensament, organitzant-lo i estructurant-lo, incorporant creences, valors, prejudicis i estereotips. Per això, la persistència de pràctiques discriminatòries en l’ús de llenguatge no és cap altra cosa que un senyal de la presència generalitzada de sexisme en la nostra cultura.

L’asimetria entre els conceptes masculins i els femenins, el genèric masculí com a pretès universal o l’exclusió de les dones en tant que subjectes del discurs, són els principals biaixos discriminatoris en l’ús del llenguatge. Tanmateix, totes aquestes pràctiques lingüístiques discriminatòries poden ser modificades i conseqüentment eradicades. El canvi és possible, perquè la llengua és una construcció humana —un instrument viu en constant transformació i, com a tal, susceptible de ser modificat de forma conscient.

Cal fer, doncs, un esforç per adaptar el llenguatge a les noves necessitats de la societat i abandonar definitivament qualsevol ús discriminatori, ja sigui sexista o androcèntric.

 

DOCUMENTS

 

 

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet