Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Educar en la igualtat ens farà lliures

Servei d’Atenció Integral

SAI Cambrils

La Llei 11/2014, del 10 d’octubre per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, té com a objectiu establir i regular els mitjans i les mesures per fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’ expressió de gènere, en els àmbits tant públics com privats, sobre els quals l’Administració de la Generalitat i els Ens Locals tenen competències.

Així mateix, i en compliment del que també regula l'esmentada Llei, la Generalitat i els ens locals han de garantir el seu compliment i promoure les condicions per a fer-la plenament efectiva en els àmbits competencials respectius.

Una de les mesures que regula aquesta norma, és l’oferiment a la ciutadania d’un Servei Atenció Integral per atendre a les persones LGBTI que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per LGBTIfòbia, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades d’acord amb les necessitats d’aquestes persones.

Aquest servei ha d’ajudar a dur a terme polítiques públiques per prevenir, sensibilitzar i fer efectiu el dret de les persones LGBTI i en aquest marc, en data 21 de novembre de 2018, la Direcció General d’Igualtat, del Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament de Cambrils van signar l’acord per al desplegament del Servei d’Atenció Integral local per a les persones LGBTI.

 

Objectius:

  • Oferir un servei d’atenció municipal o territorial de proximitat per a les persones LGBTI i aquelles que s’adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.
  • Donar una atenció integral i de qualitat a les persones LGBTI fent un acompanyament eficient pel coneixement dels recursos específics del territori i llurs necessitats.
  • Facilitar la coordinació institucional de les accions locals i territorials, per agilitzar i millorar l’acció política i les respostes a la ciutadania a partir d’una xarxa de professionals i serveis que facilitin l’optimització dels recursos.
  • Sensibilitzar a la població del municipi de l’existència de persones LGBTI, mitjançant la difusió de la posada en marxa del servei.
  • Donar a conèixer aquest servei a les  persones LGBTI i a les persones que ho necessitin.
  • Donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits.
  • Oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments de la població o el territori.
  • Tramitació de la targeta sanitària amb el nom sentit i el certificat corresponent per a les persones trans, majors i menors d'edat.

 

 

SAI Cambrils

Pl. Ajuntament, 4 (2ª planta)

Horaris d’atenció: Dill-Div 8h a 15h (amb cita prèvia)

977 794579 (ext. 4311/2226)

sai@cambrils.org

 

Més informació SAI’s fent clic AQUÍ

 

xarxasai

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet