Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Educar en la igualtat ens farà lliures
Esteu aquí: Inici / Igualtat / Àmbits / Coeducació

Coeducació

 

Coeducar consisteix a desenvolupar totes les capacitats, tant de nenes com de nens, a través de l'educació.

Suposa eliminar estereotips o idees preconcebudes sobre les característiques que han de tenir les nenes i els nens, els nois i les noies, les dones i els homes.

Cada nen o cada nena té dret a ser diferent, pel que és necessari educar valorant les diferències individuals i les qualitats personals.

Coeducar, té com a objectiu fer persones dialogants i implica respecte i tolerància, per la qual cosa és una garantia per a la prevenció de la violència.

Educar en el respecte i la tolerància, en igualtat de condicions, de tracte i d'oportunitats, és educar per a la democràcia. No es pot parlar de democràcia mentre hi hagi desigualtats sobre la meitat del gènere humà.

Des de l'àrea de polítiques d'igualtat, en el marc del Programa municipal de Salut Escolar i Coeducació es porten a terme tallers de coeducació adreçats als centres educatius de primària i secundària amb l'objectiu de fomentar el trencament dels estereotips i rols de gènere per tal de que els nens i les nenes, els nois i les noies es desenvolupin lliure d'aquests condicionants social limitadors i es relacionin des de la igualtat i el respecte.

La biblioteca pública municipal ha dissenyat una guia de Polítiques d'igualtat on la ciutadania pot consultar, per temàtiques, els materials de que disposa en aquest àmbit.

 

DOCUMENTS

 

ENLLAÇOS D'INTERÈS

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet