Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Festes / Entitats / COLLA GEGANTERA TOTA L'ENDENGA

COLLA GEGANTERA TOTA L'ENDENGA

La Colla va nèixer el 1992, amb la primera Trobada de Gegants de Cambrils

La Colla Gegantera Tota l'Endenga, és una entitat que té com a principal finalitat el foment de la tradició catalana gegantera i, des de 1994 tenen concedida la cessió d'ús gratuïta, temporal i a precari, dels 4 Gegants i dels 11 Nans, propietat de l'Ajuntament.

Els seus elements (els gegants Pere i Camí, Ermengol i Magdalena, el gegant del Setge el Marquez de los Vélez, el gegantó Cabo Quiñones, els nanos i la Farnaca) formen part del Seguici Festiu i tenen un valor identitari que forma part del ritual del patrimoni cultural i festiu del municipi.

Cada any coorganitzen junt amb el Departament de Festes de l'Ajuntament, la Nit del Foc, una barreja espectacular de llum, so i foc.

Dins la Colla Gegantera hi ha la secció Cop de Cap, grup de timbals, que va néixer com a secció de l’Endenga el 21 de maig de 2003, la qual també forma part del Seguici Festiu. El grup basa el seu repertori en ritmes mediterranis i actuen en un gran varietat d’espectacles: correfocs, cercaviles, processons religioses, rues de carnaval i, fins i tot, concerts. Actuen en motiu de la Nit del Foc i les Trobades de Gegants, organitzades per la Colla Gegantera Tota l’Endenga.

Per a més informació podeu consultar la web: http://www.totalendenga.org; http://www.copdecap.cat/

Àrea de Festes Plaça de l'Ajuntament 4 43850 Cambrils (Tarragona) Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet