Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Cantata Els Músics de Bremen
Escola Municipal de Música de Cambrils
Esteu aquí: Inici / L' Escola / Oferta educativa / Projectes de centre

Projectes de centre

Redactats i duts a terme pels professors de l'Escola Municipal de Música, amb la col·laboració del departament d'Ensenyament.

El perquè d'aquests projectes:

• Una clara voluntat d’obrir l’escola de música a la ciutat, fent-la partícip de la seva activitat, de manera que es converteixi en un actiu de tots i no només de les famílies que en fan un ús directe.
• Aprofitar un recurs educatiu de primer nivell com és l’escola de música, i incrementar-ne l’aprofitament obrint-lo a la població. D’aquesta manera el valor públic de l’escola és més gran, i, més enllà dels ensenyaments que s’imparteixen, el centre obre fronteres cap a la ciutadania.

Projectes adreçats a les Llars d’Infants Municipals

1.- Música a les LLars (des del curs 14/15)
Sessions de 30 minuts integrades a l’horari lectiu de les llars, adreçades als alumnes de 2 anys.

Projectes adreçats a centres educatius de primària

2.- Corda a les Escoles (des del curs 14/15)

Adreçat als alumnes de 1r, 4t, 5è i 6è de primària de Cambrils. Un quartet de corda de l’escola es desplaça als centres per mostrar els instruments, explicar la seva història i fer un petit concert amb peces conegudes per l’alumnat.

3.- Pere i el Llop (curs 14/15)
Adreçat als alumnes de 2n de primària. Conte interpretat pels alumnes de piano de l’escola, a l’espai de la Cripta de l'Ermita.

4.- Cantem a les escoles: Cantata: Els músics de Bremen (curs 14/15), Florinda: la vaca pallassa (curs 15/16) i El nen enamorat de la lluna (curs 16/17)
Adreçat als alumnes de 3r de primària. Consisteix en la preparació i interpretació d’una cantata musical (Els Músics de Bremen). El projecte acaba amb un concert on participen de forma conjunta totes les escoles inscrites, acompanyades en directe de músics professionals.

5.- Pr
oducció d’espectacles pedagògics per les escoles de Cambrils: Patim, Patam, Patum (curs 14/15), Doraemon (curs 15/16) i La Blancaneu i els set nans (curs 16/17)
Adreçat als alumnes de P4 i P5. Consisteix en escoltar la narració d'un famós conte, relacionat amb un seguit d’intervencions musicals en directe, i potenciant la participació dels nens i nenes assistents.


Projectes adreçats a la gent gran

6.- Aula oberta d’audicions musicals (curs 14/15)
Audicions comentades de diferents peces o fragments amb un nexe comú dins de cada sessió, amb un cert aspecte lúdic.

7.- Taller de llenguatge musical (des del curs 14/15)
Tallers de llenguatge, amb l’objectiu de donar coneixements bàsics per a la comprensió de la notació musical occidental clàssica, així com per a la interpretació de partitures de complexitat baixa.

Projectes adreçats a persones adultes

8.- Òpera a l’abast (des del curs 14/15)
Cicle de xerrades amb l’objectiu de treballar les principals òperes a partir de l’audició o visionat parcial de les mateixes. Cada una de les sessions està dedicada a una òpera en concret i es divideix en diversos blocs segons requereixi l’obra: coneixement inicial de l’autor, contextualització amb l’època, argument de l’obra i audició o visionat dels moments més representatius d’aquesta.
Algunes de les sessions coincideixen amb la programació d’òpera de la Rambla de l’Art.

9.-  Música als Centres Cívics (curs 14/15)
Cicle de xerrades i audicions programades en els diferents Centres Cívics de Cambrils.

Projectes adreçats a alumnes de l’Escola Municipal de Música

10.- Projecte de recuperació vocal (des del curs 14/15)

Fer tractament de rehabilitació vocal amb l’objectiu de millorar i solucionar els aspectes patològics vocals, orgànics i/o funcionals, diagnosticats prèviament. Aquests tractaments van dirigits a alumnes de l’escola. La metodologia és variable depenent de les necessitats, amb una especial atenció a la veu cantada.

11.- Reforç per preparar les proves d’accés a estudis professionals (curs 14/15)
Reforç per a l’alumnat que vol continuar fent estudis professionals al Conservatori, per tal de preparar les proves d’accés.

Comparteix
EMMC 43850 - Cambrils Telèfon 977 368 102 Fax 977 794 019 escolamusica@cambrils.cat

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet