Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
OME
Ensenyament
Esteu aquí: Inici / Ensenyament / Llars Infants / Llars al municipi / Llars Municipals

Llars Municipals

Cambrils disposa de dues llars municipals, la Maria Dolors Medina i La Galereta

LLAR D'INFANTS MUNICIPAL M DOLORS MEDINA

 

 

C/ de la Mineta, 3 
43850 Cambrils
T. 977 369 702

mariadolorsmedina@ingesol.cat


La llar d’infants Maria Dolors Medina es va posar en funcionament l’any 2006 i la gestió d’aquest servei educatiu és a càrrec de l’empresa municipal INGESOL EPEL.

Les nostres llars són un espai per compartir, per descobrir i per créixer des del respecte i des del plaer d'aprendre.

S’imparteix el Primer Cicle d’Educació Infantil i pot acollir un màxim de 82 infants, d'entre 4 mesos i 3 anys d’edat  corresponent a l’etapa del Primer Cicle d’Educació Infanti i distribuïts en 6 aules:

-          Aula dels Nanos: nadons

-          Aula dels Bastoners: 1 a 2 anys

-          Aula dels Diables: 1 a 2 anys

-          Aula dels Timbalers: 1 a 2 anys

-          Aula dels Gegants: 2 a 3 anys

-          Aula dels Castellers: 2 a 3 anys

LLAR D'INFANTS MUNICIPAL LA GALERETA

 

C/ Colom, 32-34

43850 Cambrils

T. 977 791 210

lagalereta@ingesol.cat


 

 

Va ser a l’any 2010 quan es va crear la segona llar del municipi, la llar d’infants municipal La Galereta. La gestió d’aquest servei educatiu és a càrrec de l’empresa municipal INGESOL EPEL.

Les nostres llars són un espai per compartir, per descobrir i per créixer des del respecte i des del plaer d'aprendre.

S’imparteix el Primer Cicle d’Educació Infantil i pot acollir un màxim de 94 infants, d'entre 4 mesos i 3 anys d’edat corresponent a l’etapa del Primer Cicle d’Educació Infanti i distribuïts en 6 aules:

-          Aula dels Peixets: nadons

-          Aula dels Pops: 1 a 2 anys

-          Aula dels Crancs: 1 a 2 anys

-          Aula dels Tortugues: 2 a 3 anys

-          Aula dels Dofins: 2 a 3 anys

-          Aula dels Balenes: 2 a 3 anys

 

LA NOSTRA LÍNEA PEDAGÓGICA

Llars_habits

L'infant és el protagonista de l’acció educativa, el respecte vers a aquest i la diversitat de famílies que acollim és fonamental per a nosaltres.

Oferim als nens i nenes una educació globalitzadora fet que permet entendre els infants com “un tot” i potenciar els aspectes propis del seu desenvolupament cognitiu, afectiu, social, psicomotriu i comunicatiu a mode integral.

La vida quotidiana és l’eix vertebrador de la vida dels nens i nenes dins les nostres estances. Els moments com el canvi de bolquer, l’hora dels àpats o l’estona de descans, representen estones d’aprenentatge de gran importància en l’etapa 0-3 del desenvolupament infantil. Aquests moments de vida quotidiana són essencials pel desenvolupament de l’autonomia dels infants.

Com a escola activa que som, estem convençudes de què aquesta línia pedagògica basada en la vida quotidiana facilita un aprenentatge significatiu i vivencial per l’infant, que permet conèixer, interpretar, utilitzar i valorar la realitat que l’envolta. En aquest sentit, per tal d’afavorir els processos d’aprenentatge i convivència, serà necessari crear una atmosfera tranquil·la i agradable on, els adults, oferim un espai acollidor i de relació.

ELS PRIMERS DIES A LA LLAR

Som conscients que venir per primera vegada a la llar d’infants representa una situació nova per l’infant i la seva família: desconeixen l’espai, els altres nens i nenes, les educadores... Per tal d'afavorir aquesta entrada dels infants al nou entorn es farà una adaptació progressiva i en grups reduïts. Els primers dies els infants vindran acompanyats d’un familiar i, a poc a poc, l’estona a la llar s’anirà ampliant respectant cada ritme individual.

FAMÍLIA I ESCOLA

Llars_families

Entenem que la família és el primer context educatiu de l’infant i, des de la llar, volem acompanyar i donar suport a la seva tasca. Creiem necessària una àmplia cooperació entre família i escola per tal d’afavorir un desenvolupament òptim en els infants. Per aquest motiu són molts els moments i eines mitjançant els quals les famílies poden ser partícips de la vida del centre: a les entrades i sortides de la llar, amb l’agenda de l’infant, en reunions de grup i entrevistes individuals, en propostes diverses com xerrades o tallers per les famílies, amb el Projecte “El convidat”, mitjançant l’AMPA o el Consell Escolar i amb la galeria d’imatges, entre d’altres.

DIA A DIA LA LLAR D’INFANTS

A les nostres llars d’infants donem el mateix valor a tots els moments i situacions que viuen els infants. Així, gran part dels objectius de l’educació infantil es poden aconseguir a partir de les situacions de vida quotidiana.

El joc és l’eina fonamental d’aprenentatge dels infants. Per aquest motiu proveïm de materials no estructurats les estances, tenim cura dels espais, fem propostes de joc i d’experimentació en petit grup i amb diferents materials, respectem el temps dels infants i els acompanyem amb l’observació com a principal eina d’avaluació.

L’espai exterior es converteix en la continuïtat de les estances, oferint-nos infinitat d’aprenentatges que ens apropen a la natura i ens permet fomentar el respecte envers aquesta.

Donem molta importància a l’etapa terra i al lliure moviment des de ben nadons. Així, vetllem per proveir d’espais i mobiliari motriu tant a l’interior com a l’exterior de la llar tot adaptant-nos a les necessitats que sorgeixen en cada etapa de desenvolupament.

 

Llars_exteriorConsiderem el menjador com un espai educatiu més i que els infants han de viure des del plaer. Els infants són els protagonistes de la seva acció, fomentant la seva autonomia, socialització i llenguatge, entre altres aspectes. A més, les nostres llars tenen  cuina i cuinera pròpia.

Els contes i la música acompanyen el dia a dia dels infants a les nostres llars d’infants. Som conscients de la seva importància per al desenvolupament infantil a l’estimular de forma adient aspectes com el llenguatge, la imaginació i la creativitat; afavorint moments de trobada entre l’adult i els infants, ajudant a gestionar les emocions, transmetent tradicions populars i valors, etc. A més a més, i amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Cambrils, desenvolupem el projecte de “Sensibilització musical” amb els infants de 2 a 3 anys.

Per a molts infants l’experiència de venir a la llar és la primera oportunitat per socialitzar-se amb altres persones.

Llars_moviment

Aquesta convivència però, suposa un repte maduratiu per un infant de 0 a 3 anys. Per aquest motiu li donem molta importància al fet d’acompanyar-los en aquests processos i oferir-los-hi eines i estratègies de relació apropiades.

Vetllar per l’educació emocional i la seguretat afectiva dels infants és un altre fet que condiciona dia a dia tota la tasca educativa que es desenvolupa a la nostra llar d’infants. Procurem donar la major seguretat afectiva possible als infants i les seves famílies, assignant educadores de referència i amb continuïtat de cursos, afavorint una adaptació progressiva i prioritzant l’estabilitat d’espais i actuacions.

L’EQUIP EDUCATIU

Llars_primers_diesEls nostres equips educatius estan formats per professionals qualificats en l’àmbit de la petita infància. Considerem la formació continua i la innovació educativa aspectes imprescindibles dintre de la nostra pràctica professional.

Cada llar compta amb:

-         1 Directora amb llicenciatura en psicopedagogia

-         1 Diplomada en Magisteri

-         8 Tècnics Superiors en Educació infantil

-         i el personal de serveis (cuina i neteja)

A més a més col·laborem i ens coordinem amb entitats i serveis de l’àmbit educatiu, terapèutic i formatiu del nostre entorn: EAP (Equip d’Atenció Psicopedagògica del Departament d’Ensenyament), CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca), CREDA (Centre de Recursos Pedagògics per a Dèficits Auditius), IOC, IES, OME (Oficina Municipal d’Escolarització),... entre d’altres.

 

CALENDARI, HORARI I PREUS

El calendari, horari i preu de les llars d’infants municipals de Cambrils és aprovat per l’Ajuntament per a cada curs escolar. La llar romandrà oberta tot l’any amb possibilitat d’assistència al mes d’Agost i els infants podran assistir-hi un màxim de 8 hores diàries.

L’Ajuntament de Cambrils podrà oferir bonificacions a les famílies per tal que puguin reduir l’import de la quota bàsica mensual (caldrà consultar les bases reguladores).

Per a facilitar a les famílies l’entrada i sortida dels infants al centre, s’han establert uns marges d’horaris d’entrades i sortides.

Horaris

Servei d’acollida

De 7:45h a 8:45h

Entrades al matí

De 8:45h a 9:30h

Sortides al matí

De 12:00h a 13:00h *

Entrades i sortides tarda

De 15:00h a 15:15h

Sortides a la tarda

De 16:45 a 18:00

Servei de menjador

De 13h a 15h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*En el cas dels infants de l’aula de nadons, les sortides són de 12:00h a 12:30h

 

Comparteix
arxivat sota:
Àrea d'Ensenyament Av. Horta Sta. Maria, 14 43850 Cambrils T. 977 307 401 F. 977 794 572

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet