Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
OME
Ensenyament
Esteu aquí: Inici / Ensenyament / Serveis / Oficina Municipal d'Escolarització / Preinscripció del curs escolar Infantil, primària i ESO

Preinscripció del curs escolar Infantil, primària i ESO

Informació general

La preinscripció és el procés d’admissió d’alumnes en centres sufragats amb fons públics en tots els nivells educatius, des de les llars d’infants fins a la formació professional de grau superior. Aquest procés comprèn un període de preinscripció i un altre de matriculació:

 • Durant el període ordinari de preinscripció és quan es demana ser admès/a en els centres educatius.
 • Aquest període comença amb la presentació de sol·licituds i finalitza amb la publicació de les llistes d’admesos.
 • Un cop admès/a s’ha de procedir a formalitzar la matrícula al centre corresponent.

 

Procés


Quan s’ha de fer?

El calendari de preinscripció varia en funció de l’ensenyament demanat.

Des de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) es tramiten les preinscripcions de primer i segon cicle d’Educació Infantil, d’Educació Primària i l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) en centres sufragats amb fons públics. Aquesta tramitació segueix un calendari fixat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat (a excepció del primer cicle d’E. Infantil – Llars d’infants) que apareixerà publicat en aquesta Web quan surti publicat.

a_b_c_d

Com realitzar la preinscripció?

En primer lloc, cal conèixer l’oferta educativa. És necessari saber quines escoles o instituts hi ha al municipi, les seves zones d’influència, els nivells impartits, els serveis que ofereixen, el projecte de centre i el seu caràcter.

Podreu conèixer aquesta informació adreçant-vos a les oficines de l’OME o consultant la nostra pàgina Web, que comptarà amb aquesta informació en el moment d’iniciar-se el procés.

Portes obertes

Uns dies abans de presentar la sol·licitud, els centres educatius solen organitzar trobades, visites o jornades de portes obertes per donar a conèixer el centre. Des de l'OME, recomanem l’assistència a les mateixes, ja que és molt important que les famílies es facin una idea encertada dels centres i estableixin el seu criteri a l’hora de consignar-los en la sol·licitud.

Podreu conèixer les dates de celebració de portes obertes dels diferents centres, consultant aquesta Web, on penjarem aquesta informació quan ens sigui facilitada pels centres.

Presentar la sol·licitud

S’ha de presentar una única sol·licitud especificant per ordre de preferència, els centre/s on es vol cursar estudis.

Trobareu el model de sol·licitud en aquesta Web (pendent de publicació per part del departament d’ensenyament de la Generalitat).

On es pot presentar la sol·licitud?

La sol·licitud i la documentació que l'acompanya es poden presentar:

   • A l’OME (Av. Horta de Santa Maria, 14 4a planta).
   • al centre demanat en primer lloc.
   • als serveis territorials del Departament d'Ensenyament (c. Sant Francesc, 7).


Criteris, documentació i normativa

En aquesta Web us podreu informar del criteris d’admissió, la documentació que cal aportar i la normativa reguladora, tan bon punt surti publicada (cada any el Departament d’Ensenyament de la Generalitat aprova i publica una resolució on queden regulats aquests aspectes).

Comparteix
Àrea d'Ensenyament Av. Horta Sta. Maria, 14 43850 Cambrils T. 977 307 401 F. 977 794 572

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet