Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Arxiu Municipal
Biblioteca Pública Municipal
Cripta de l'Ermita
Diumenges al Teatre
Museu d'Història
Patrimoni Cultural
Patrimoni Escultòric
Patrimoni Escultòric
Publicacions locals
Sales d'Exposicions
Tallers i  activitats culturals
Torre del Port
Esteu aquí: Inici / Cultura / Activitats culturals / Dia de la Dansa

Dia de la Dansa

Divendres 29 d'abril a les 18 h, al parc del Pinaret, es va celebrar el Dia Internacional de la Dansa - DID'2019.

Dia Internacional de la Dansa 2019

 

El dia 29 d’abril de 2019 va fer 38 anys que es commemora el Dia Internacional de Dansa a tot el món.

L’any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, de l’Institut Internacional del Teatre (ITI/UNESCO), va declarar el dia 29 d’abril com el Dia Internacional de la Dansa. La data escollida, el 29 d’abril, commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern.

El Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, juntament amb el Centre de Dansa Cambrils, l’Estudi Giselle i l’Associació Vital Esport, ha organitzat un festival de dansa al Parc del Pinaret dilluns, dia 29 d’abril a les 18h.

Aquest any el departament de Cultura i les escoles participants han volgut donar un pas endavant en aquesta celebració i s’ha convidat a participar a diferents entitats o escoles vinculades a la dansa de Cambrils d’una forma o una altra. Així, hem comptat amb la participació de l’Escola Crea’t, l’Associació Amics de les sardanes de Cambrils, Grup Ball country “No pot ser, no pot ser”, Dreams Dance, Basic Escola de ball.

Hem volgut fer del Dia Internacional de la Dansa una festa inclusiva on hi tingui cabuda  tothom a qui agradi alguna expressió vinculada amb el moviment i el cos.  La Diada té per objectiu aproximar la dansa al públic en general, utilitzant un sol idioma per a tothom, un idioma que poden utilitzar grans i petits: l’idioma del cos, del moviment, un idioma que transforma la dansa en la gran protagonista.

En la celebració del Dia Internacional de la Dansa a Cambrils 2019, per tercer any consecutiu, hem comptat amb la col·laboració de l’artista David Callau que ens ha cedit gratuïtament una obra que protagonitza el cartell d’aquesta edició del DID’19, i a més ha format part de la festa. Els alumnes de cada centre o formació  han interpretat diversos números de dansa i l’acte ha finalitzat amb un actuació conjunta final on tothom ha participat , pares, germans, amics..., com ja es tradició del DID a Cambrils.

Cal destacar que aquest dia el departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ha atorgat  8 beques entre els ballarins i ballarines de les dues escoles oficials de dansa participants. Les beques van dirigides a ajudar als alumnes a continuar amb els seus estudis de dansa.

Comparteix
Àrea de Cultura Pl. Ajuntament, 4 43850 - Cambrils Tel. 977 36 84 84

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet