Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Arxiu Municipal
Biblioteca Pública Municipal
Cripta de l'Ermita
Diumenges al Teatre
Museu d'Història
Patrimoni Cultural
Patrimoni Escultòric
Patrimoni Escultòric
Publicacions locals
Sales d'Exposicions
Tallers i  activitats culturals
Torre del Port
Esteu aquí: Inici / Cultura / Agenda / LES EMPREMTES DEL FERRO

LES EMPREMTES DEL FERRO

Escultura de Xavier Raventós

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ: 5 de juliol a les 20 h

 

L'escultura amb “objects trouvés”, és com un joc, una manera de veure les coses des d’un punt de vista diferent. La humanitat, des dels primers temps, ha hagut d'anar aprofitant el que li oferia la naturalesa primer, i després el que anava fabricant o manufacturant, per tirar endavant. És com en aquestes sèries de supervivència que es veuen per la tv, que el protagonista, gràcies a la seva habilitat per treure profit del que troba, aconsegueix salvar-se. On uns veuen un simple cargol, jo veig a l'amant que agafa en els seus braços al seu ser estimat. Les cadenes del cotxe, seran el vestit de “ la dona de gel”.

En el ferroveller pots trobar entre les tones de ferro, allí amuntegades, un univers de personatges que expressessin tot un ventall d'emocions: alegria, tristesa, amor, passió, etc., o que et portessin a universos més personals, en els quals res és el que sembla, on el que veiem no és més que un exercici d'equilibri, composició, estètica. Un món en el qual la perfecció no significa bellesa, i on els objectes estan tocats pel do del “ús”, on les petjades del seu passat, són tan importants, com la realitat del seu present o la incògnita del seu futur.

És un joc, en el qual les fitxes, són els meus ferros i les regles et permeten fer el que vulguis amb ells: tallar, doblegar , marcar, soldar, etc., i el premi és l'obra, l'Escultura.

Xavier Raventós

Detalls de l'esdeveniment

Quan
05/07/2019 a 20:00 a
30/08/2019 a 14:00
Què
Cultural
Afegeix un esdeveniment al calendari
Comparteix
Àrea de Cultura Pl. Ajuntament, 4 43850 - Cambrils Tel. 977 36 84 84

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet