Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Serveis / Tecnologia / Societat del Coneixement / Xarxa de fibra òptica

Xarxa de fibra òptica

Els principals beneficis que comporta, és la millora de la capacitat de resposta dels serveis, així com la possibilitat d'ampliar el catàleg de serveis digitals i l'ús de les oficines electròniques d'Atenció Ciutadana, fent més propers els serveis públics a la ciutadania de Cambrils.

A mitjans de 2010, l'Ajuntament de Cambrils, en la promoció i desenvolupament de la societat de la informació inicia el projecte de la instal·lació i posada en funcionament d'una xarxa de fibra òptica que permetrà connectar tots els edificis municipals. Això permetrà un sistema de comunicacions unificades a més de l'optimització de la infraestructura tant en costos com en rendiment.

La instal·lació de la fibra òptica a Cambrils significa la implantació de sistemes de gestió més àgils, així com eines de suport, xarxes de control, gestió centralitzada d'alarmes, etc.

A banda, també permetrà la gestió remota de càmeres de vídeo per regular el trànsit o l'administració de les pantalles d'informació, a més de donar suport a la xarxa de comunicacions de la Policia Local. A més, facilitarà l'obertura d'oficines virtuals i punts d'informació, donat que els edificis compten amb una velocitat de connexió a internet que permet donar resposta amb més rapidesa.

 

Fibra òptica


Cal destacar, però, que el desplegament de la xarxa permetrà al municipi generar la base per a, en un futur, tenir la coneguda FTTH (fibra fins a casa), que permetria distribuir serveis avançats a la llar i a negocis particulars al municipi. El desplegament de la xarxa de telecomunicacions amb fibra òptica als edificis municipals serà finançada amb les subvencions del segon Fons Estatal d'Inversió Local.

Comparteix
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet