L’Ajuntament de Cambrils té adjudicat el servei de desratització i desinsectació en edificis, serveis i llocs públics del terme municipal de Cambrils.

Per la prevenció i control de plagues, en cas de veure rosegadors o paneroles a la via pública, el ciutadà pot efectuar una petició de desinsectació i desratització al nostre departament.

Consells per prevenir la plaga de paneroles:

• “Elimina punts d’accés a la llar. És important que prestis atenció a aquelles esquerdes, buits i esquerdes on les paneroles puguin entrar a casa teva o amagar-se. A aquests insectes els agraden els llocs atapeïts i calents per sentir-se segures i còmodes. Et
recomanem que segellis aquests forats perquè les paneroles estiguin forçades a sortir i puguis eliminar-les, a més que no tinguin forma de tornar a la teva llar i als seus amagatalls.
• Neteja els electrodomèstics regularment. És comú que només es netegin els electrodomèstics per sobre sense moure’ls de lloc, això fa que siguin amagatalls segurs i pràctics per a les paneroles. El millor és moure’ls de lloc i netejar per totes bandes. També fes-ho amb els electrodomèstics grans com neveres, rentavaixelles i cuines.
• Elimina el greix. Com les paneroles poden menjar gairebé qualsevol cosa, fins i tot el greix, et recomanem netejar i eliminar qualsevol resta de greix que quedi enganxada a la cuina.
• Tira les escombraries habitualment. És important no deixar acumular restes d’escombraries dins de la llar ja que cridarà l’atenció de les paneroles i assumiran que és un espai per conviure fàcilment.
• Evita la humitat i fuites d’aigua. Per a les paneroles és imprescindible trobar aigua per sobreviure, així que si hi ha alguna fuita d’aigua en aixetes o canonades és hora d’arreglar-perquè aquesta plaga mori de set.
• Guarda els aliments en envasos hermètics. Les paneroles poden arribar a trencar bosses de plàstic per arribar al menjar. Així que és recomanable que guardis els aliments en caixes de plàstic hermètiques o a la nevera.
• Neteja el que vessaments inmediatament.Si ocorren accidents i vessaments líquids a terra o a la taula, el millor és netejar i assecar a l’instant per no deixar que les paneroles tinguin accés a aigua. Això sol ocórrer periòdicament si tens mascotes,
nadons o nens a casa, així que presta especial atenció si et passa.
• Desfés-te dels ous de paneroles. Si arribes a trobar restes de paneroles, excrements o closques d’ous, hauràs eliminar i llençar aquests residus i considerar realitzar aquests passos novament ja que hi ha la possibilitat que encara existeixen escarabats dins de la zona.”
http://www.ecogestbcn.com/ca/actualitat/eliminar-paneroles-facilment/