Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Serveis / Salut Pública / Seguretat i Higiene dels Aliments / Registre Municipal d’Establiments Minoristes d’Alimentació: Cens municipal d’establiments minoristes

Registre Municipal d’Establiments Minoristes d’Alimentació: Cens municipal d’establiments minoristes

La Llei 18/2009 de Salut Pública de Catalunya i la legislació de règim local disposen que, els ajuntaments, té les competències en matèria de salut pública.

En el desenvolupament de les seves competències es troba el garantir la innocuïtat i la salubritat dels productes alimentaris; preservar la salut de la població del nostre municipi davant dels agents físics, químics i biològics que puguin existir en establiments públics; fer la corresponent i deguda vigilància sanitària; i promoure la salut per tal de prevenir malalties.

Arran la competència bàsica de la protecció de la salut, el Ple de l’Ajuntament de Cambrils, en data del 29 de gener de 2013, va aprovar el document d’aplicació de Criteris Registral per a Establiments Minoristes d’Alimentació de Catalunya.

Aquest documents sorgeix atès la publicació del Reial Decret (RD) 191/2011, que modifica les condicions d’inscripció de les indústries alimentàries en el Registre General Sanitari d’Empreses Alimentàries i Aliments (RGSEAA).

La finalitat última d’aquests registres en l’àmbit de la seguretat alimentària, de qualsevol àmbit territorial, és la protecció de la salut a través de la informació actualitzada de les vicissituds de les empreses que intervenen en el mercat, de manera que es garanteixi una programació adequada dels controls oficials i, a la vegada, constitueixi un element essencial per als serveis d’inspecció, que assegura la possibilitat d’actuar amb rapidesa i eficàcia en els casos en què hi ha un perill per a la salut pública, sense que s’obstaculitzi la lliure circulació de mercaderies.

Atès a l’aprovació del document de Criteris i la seva aplicació, el Departament de Salut Municipal està elaborant el Cens Municipal d’Establiment Minoristes, atorgant a cada activitat un Número de Registre Municipal.

 

REGISTRE MINORISTA ALIMENTARI DE CAMBRILS (REMAC):

A continuació podeu consultar el Número de Registre Municipal de les activitats càrniques de Cambrils, atès a la normativa actual que obliga a les administracions a fer pública aquesta informació en relació amb les activitats corresponents al sector de carns i derivats.

Comparteix
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet