S’ha publicat el Reial Decret 895/2013, de 15 de novembre, pel qual es modifica el Reial Decret 1431/2003, de 21 de novembre, pel qual s’estableixen determinades mesures de comercialització al sector dels olis d’oliva i de l’oli de sansa d’oliva.

Aprovada l'obligació de servir olis en envasos etiquetats i que no es puguin reomplir en el sector de l'hostaleria, la restauració i el càtering.

Aquest Reial Decret estableix que els olis que es posin a disposició del consumidor en els establiments d'hostaleria, restauració i als serveis de càtering s’hauran de presentar en envasos etiquetats i proveïts d'un sistema d'obertura que perdi la seva integritat després de la primera utilització i disposar d'un sistema de protecció que impedeixi que es torni a omplir una vegada esgotat el seu contingut original.

La nova norma estatal entrarà en vigor l'1 gener de 2014, tot i que, els olis d'oliva i els de sansa d'oliva adquirits abans de l'1 de gener de 2014, es podran posar a disposició del consumidor final fins al 28 de febrer de 2014.