Presentació en roda de premsa de UTMC - Unitat Territorial Motoritzada i Comunitària - novembre 2012:

 

El proppassat 13/11/2012, el regidor de Governació -Dani Milan- i el cap accidental de la Policia Local -Manel Muñoz- varen presentar la nova Unitat Territorial Motoritzada Comunitària de la Policia Local.  Aquesta unitat sustitueix a la Unitat de Policia de Barri i Convivència, que va ser creada a la primavera del 2010 essent el cap el Sr. Josep Francesc Martinez Pardo, i que estava integrada per 8 agents. 

Tal com va explicar Milan, la nova unitat està formada per 16 agents que reforçaran la vigilància a les zones on hi ha més població. "L'objectiu és donar major presència al carrer i per tant, una major proximitat a la ciutadania. També es vol donar més sensació de seguretat, així com un major control de la indisciplina viària", va apuntar el regidor. Amb la posada en marxa de la nova unitat, es dupliquen el nombre d'efectius de la Policia Local, i se'ls assigna unes noves demarcacions territorials més acordes amb els requeriments dels ciutadans; així com més enfocats a la prevenció de les actitivats infractores, tant administratives com penals.

Els agents d'aquesta nova unitat patrullaran per parelles -dues parelles de 6 a 14 hores i dues més de 14 a 22 hores-  i utilitzaran la moto amb un doble objectiu: disminuir el temps de resposta i estalviar combustible. El regidor va apuntar que la unitat es va posar en funcionament a principis d'octubre i els "primers balanços són positius, és una mesura consolidada". Segons Milan, "aquest nou sistema dóna una sensació de proximitat de la Policia i és més visible que un patrullatge a peu convencional".

La Unitat Territorial Motoritzada Comunitària, que compta amb 5 motos i un cotxe que s'utilitzarà quan sigui necessari, substitueix a l'anterior funcionament de la policia comunitària, que comptava amb 8 agents. El cap accidental de la Policia Local va apuntar que, "vuit agents per aquest servei de policia comunitària era insuficient i per això es va decidir fer una reorganització interna del Cos i augmentar la unitat motoritzada amb 16 agents". Cal apuntar que per aquest nou servei no s'han comprat nous vehicles, sinó que s'ha substituït un cotxe per una moto nova.

 

Objectius i funcions 
 

1. Atenció permanent al ciutadà, atenen les seves consultes, queixes, reclamacions, informacions, i en definitiva, tots aquells conflictes que puguin alterar la seva qualitat de vida.

2. Reflectir i ser la imatge del cos al carrer.

3. Vetllar pel compliment de les ordenances municipals, bans i decrets.

4. Vigilància de la seguretat escolar, en horari d'entrades i sortides, d'acord amb el pla de col·legis i les zones properes als centres d'ensenyament en horari de classe.

5. Vigilància dels espais públics i edificis municipals.

6. Control de l'absentisme escolar, en col·laboració amb els agents escolars.

7. Informació i consells de seguretat a comerciants i veïns del barri, intensificant-se en campanyes de Nadal i setmana santa.

Imatges