CONSELLS DE SEGURETAT I D'AUTOPROTECCIÓ AL CIUTADÀ.

  

 

Seguretat a l'habitatge:                       

 

 

No obri la porta a desconeguts. Observi a través del espiell. Demani al personal d'empreses de servei (telèfon, electricitat, gas, telèfon) que s'identifiquin, si no li ofereixen garanties truqui a l'empresa corresponent. No deixi entrar dins de casa a captaires ni venedors ambulants.

 

Sempre que surti de casa, encara que sigui per poc temps, asseguris de tancar la porta amb volta de clau. Comprovi que la porta del garatge resta tancada al sortir i entrar. Si resideix en un pis de planta baixa col·loqui reixes a la finestra.

 

No posi a les seves claus cap dada que pugui identificar l'adreça.

 

Faci una llista i fotografiï o marqui els objectes de valor, a fi de poder-los reconèixer en cas de robatori. Anoti la marca, model i número de sèrie o fabricació.

 

Si marxa de vacances: demani a un familiar, amic o veí que reculli la correspondència de la bústia. No comenti en públic que surt de vacances. No deixi evidències que la casa és buida. Deixi totalment tancades les finestres que donin a patis interiors.

 

Si observa vehicles o persones sospitoses o desconegudes voltant pel carrer davant del seu domicili, avisi a la policia.

 

Col·loqui a ser possible una porta blindada. Connecti l'alarma si en disposa.

 

 

 

 

Seguretat a la via pública:                       

 

Procuri no transitar per indrets solitaris o poc il·luminats.

 

Circuli en sentit oposat a la marxa dels vehicles, el més allunyat possible de la vorada, situant la seva bossa o cartera vers l'interior de la vorera per tal d'evitar estrebades i portant-les ben subjectes i tancades.

 

Dugui solament els diners necessaris i distribueixi'l en diverses butxaques. Eviti dur diners a la butxaca del darrera del seu pantaló.

 

Si disposa de targetes de crèdit, procuri memoritzar el número secret. Li recomanem que els números secrets no coincideixin amb números d'identificació personal (D.N.I., data de naixement, etc.).

 

Quan es disposi a utilitzar els serveis dels caixers automàtics, observi abans al seu voltant, per tal de detectar persones sospitoses que podrien apropiar-se dels diners obtinguts a la menor oportunitat. Si té dubtes, no l'utilitzi o dirigeixi's a un altre. Eviti treure'n gran quantitat.

 

Quan vagi de compres i es trobi dins d'un establiment públic, no es distregui i no perdi de vista i el contacte dels objectes personals (Bosses de mà, carrets de compra, etc.). Observi amb atenció a les persones que l'envolten.

 

Desconfiï, en general, de les persones que li ofereixin negocis fàcils, en la majoria dels casos son estafes.

 

Si es sent perseguit, tan a peu com en el seu vehicle, cridi o toqui el clàxon per intimidar a l'assaltant i atreure l'atenció d'altres persones i a continuació dirigeixi's a un indret concorrit i avisi a la policia.

 

 

 

 

 

Al vehicle:                                           

 

 

Si estaciona el seu vehicle al carrer, asseguris que les portes i finestres quedin tancades. Adopti mesures de seguretat per tal d'evitar-ne el robatori (desconnectadors de bateries ocults, barres de bloqueig antirobatoris, etc.

 

No deixi objectes de valor a la vista a l'interior del vehicles. Retiri el radio-reproductor o la seva tapa.

 

 

 

 

 

Al mercat ambulant:                        

 

 

Dugui solament els diners que calculi necessaris per a les compres previstes i distribueixi'l per diferents llocs.

 

Deixi a casa les targetes de crèdit si no son imprescindibles.

 

Tingui sempre el carret de la compra, la bossa de ma o cartera controlats.

 

Si porta una bossa procuri dur-la per davant i agafada per la ma. Eviti portar-la penjant de costat o darrera.

 

Procuri evitar les aglomeracions. Si nota qualsevol contacte amb vostè, comprovi que no li hagin sostret la cartera.

 

  

 

 

 

TELÈFON D'EMERGÈNCIA: 092 i 112            

 

Si li cal recórrer als serveis de la Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Ambulàncies, Bombers, Protecció Civil, etc. pot trucar des de qualsevol telèfon al número 112. Si has de menester a la Policia Local de Cambrils, en gran part del territori de Cambrils, i des de mitjans de l'any 2010, pots contactar trucant al 092. És un servei que l'Ajuntament de Cambrils ha contractat i activat per tal que no sigui us complicat recordar el nostre número de telèfon, 977 79 45 66.

 

 

 

 

Telèfons d'urgències:

  

POLICIA LOCAL 

977 794566 / 092
MOSSOS D'ESQUADRA   085
GUÀRDIA CIVIL 977 368110
BOMBERS  088
AMBULÀNCIA 061
EMERGÈNCIES 112
AJUNTAMENT DE CAMBRILS 977 794579
INFORMACIÓ AJUNTAMENT 010
INFORMACIÓ GENERALITAT 012
C.A.P.-SERVEI D'URGÈNCIA 977 361652
POLICIA NACIONAL 091