Aquí trobaràs tota la informació de les Festes Majors i actes festius que es duen a terme a Cambrils

CONCERT DE LA DIADA. 10 SETEMBRE A partir de les 22.30 h, al parc del Pinaret CONCERT DE LA DIADA Amb l’actuació de - PORTOBELLO - GERTRUDIS - THE TYETS Servei de barra a càrrec del Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres Entrada gratuïta Obertura de portes: a les 21.30 h. A tenir en compte: De les 20 h a les 21.30 h el parc restarà tancat. Aforament màxim controlat i limitat. Un cop s’ha sortit del recinte no es garanteix poder tornar a entrar. Menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult i han de presentar l’autorització als vigilants. (L’autorització us la podeu descarregar de la pàgina web de festes). No està permesa la venta i consum d’alcohol a menors de 16 anys. No està permesa l’entrada de qualsevol tipus de beguda i d’objectes perillosos i bengales

FESTA MAJOR DE SANT PERE - 2023

CAMBRILS

Del 23 de juny al 2  de juliol de 2023

AMB L’ARRIBADA DE L’ESTIU ENS ARRIBA LA FESTA MAJOR DE SANT PERE, LA MÉS MARINERA, CARREGADA D’ACTIVITATS MARÍTIMES, REVETLLES, CONCERTS, FOC, DIVERSIÓ I TRADICIÓ.

Programa SANT PERE 23-0.jpg 

Cagatió, Nadal, Dia dels Innocents, l'Home dels Nassos, Cap d'Any, Reis...
Sant Antoni Abad es celebra el 17 de gener

A Cambrils, a la Vila, tradicionalment s'havia dedicat a l'agricultura; per això es celebra la festa de Sant Antoni, Patró del Pagesos. Durant molts anys s'havia fet una cercavila amb unes carrosses artístiques, molt guarnides i unes altres satíriques.

L'acte central del programa són els Tres Tombs, una cercavila de carros tradicionals i cavalls de totes les mides que, com es fa a altres indrets de Catalunya, repeteix el recorregut tres vegades. Quan passen per l'ermita de la Mare de Déu del Camí, el mossèn fa una benedicció dels animals. També hi ha un concert amb orquestra al migdia i per la tarda ball, entre d'altres activitats al voltant de la festivitat de Sant Antoni.

Organitza: Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils

Col·labora: Cooperativa de Cambrils SCCL

Ateneu Juvenil - Pàrquing Horta de Santa Maria

Recorregut: Plaça de la Vila, carrer Hospital, carrer Verge del Camí, carrer Jacint Verdaguer, baix camp, passeig Vidal i Barraquer, carrer Sta. Joaquima de Vedruna, carrer de la Marina, carrer Molí d’Avall, plaça de la Concòrdia, plaça Aragó, carrer Sant Pere, passeig Marítim, Escales Reials.

Seguidament, CERCAVILA pel passeig Miramar fins al pàrquing de l’Horta de Sta. Maria, passant per: carrer Ferran Sors, plaça Mn. Joan Batalla, carrer Frederic Mompou, plaça de la Constitució, passeig la Salle, arribada al pàrquing

A les 21 h, davant de l’Ateneu Juvenil, REBUDA DE LA FLAMA per l’Alcaldessa i per totes les persones que volen mantenir la tradició i nexe d’unió que representa.

Seguidament:

LECTURA DEL MANIFEST de la Flama.

ENCESA DE LA FOGUERA amb la Flama provinent del Canigó.

ESPECTACLE DE FOC, per part del BALL DE DIABLES ELS CAGARRIERES .

GRAN BALLADA CONJUNTA D’UNA SARDANA.

COCA DE SUCRE  I VI DOLÇ per a tots els assistents.

Col·labora: Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils, S.C.C.L

L’acte de rebuda de la Flama del Canigó s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de diferents entitats de Cambrils.

A partir de les 18 h, a la plaça Llibertat de Reus, RECOLLIDA DEL FOC DE  LA FLAMA provinent del Canigó, i trasllat a Cambrils.

A partir de les 20 h, al pàrquing Horta de Santa Maria, davant de l’Ateneu Juvenil, BALLADA DE SARDANES, amb la COBLA PRINCIPAL DE TARRAGONA  i els AMICS DE LA SARDANA DE CAMBRILS.

A partir de les 20 h, a les Escales Reials del Mollet del Rec, ANIMACIÓ amb el GRUP DE TIMBALS del BALL DE DIABLES ELS CAGARRIERES.

A les 20 h, a la plaça de la Vila, TROBADA AMB ELS PORTADORS DE LA TORXA I ANADA CONJUNTA, fins a les Escales Reials del Mollet del Rec, on els rebran les entitats i tothom qui hi vulgui participar.  Animació amb el GRUP DE TIMBALS del BALL DE DIABLES ELS CAGARRIERES.

Nemesi Solà, un dels històrics impulsors de la Flama i antic escolta, ha estat l'encarregat de fer el manifest enguany.
LA CASTANYADA ÉS 31 D'OCTUBRE. TOT SANTS 1 DE NOVEMBRE Tot Sants, l'1 de novembre, és el dia què la gent va al cementiri a portar flors als familiars difunts. Segons diu la tradició, despres de dinar els postres han de ser castanyes torrades i panellets. Abans hi havia les castanyeres que tenien unes parades on torraven castanyes. Ara són els joves qui surten al carrer a torrar castanyes. És típic que la nit abans de Tot Sants la gent es trobi per menjar castanyes i panellets.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

FESTIUS LOCALS ANY  2022

El Ple de l’Ajuntament, en sessió extraordinària del dia 19 d’agost de 2021, va fixar dues festes locals per l’any 2022:

Dimecres 29 de juny, Festa Major de Sant Pere.

Dijous 8 de setembre, Festa de la Mare de Déu del Camí.

Per la seva part l’Ordre corresponent publicat al Diari Oficial de la Generalitat  número 8446, de 30 de juny de 2021, estableix el calendari oficial de festes laborals a Catalunya per a l'any 2022,  que són les següents:

 • 1 de gener (Cap d’any)
 • 6 de gener (Reis)
 • 15 d’abril (Divendres Sant)
 • 18 d’abril (Pasqua Florida)
 • 6 de juny (Dilluns de Pasqua Granada)
 • 24 de juny (Sant Joan)
 • 15 d’agost (l’Assumpció)
 • 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya)
 • 1 de novembre (Tot Sants)
 • 6 de desembre (Dia de la Constitució)
 • 8 de desembre (La Immaculada)
 • 26 de desembre (Sant Esteve)

*Com a excepcionalitat, el 2022,  la Generalitat ha establert com a  festiu el dilluns de la Segona Pasqua, que se celebrarà el 6 de juny,  per compensar la pèrdua del festiu per la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de Setembre, que cau en diumenge.

Vols conèixer quines festes celebrem a Cambrils? I quan ballen els bastoners? I quan mengem tortell? O, quina revetlla és la més sonada? I qui és el Marquès de los Vélez? O quan tot el barri antic s’omple de foc? Entra a descobrir-ho!

application/pdf CONTE.pdf — 4.9 MB

Bosses, domassos, punts de llibre, imants, figuretes del seguici festiu, davantals, samarretes i llibres sobre el nostre municipi... us esperen a La Botiga de la Festa!

Ens podràs trobar a:

Departament de Festes, Edifici Consistorial (plaça de l'Ajuntament, 4), en horari de dilluns a divendres de 8 a 15h.

Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20), en horari de dilluns a divendres de les 15h a les 22h

Patronat de Turisme de Cambrils (Passeig de les Palmeres, 1), en horari de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16:30h a 20:30h; dissabte i diumenge de 10 a 13:30 h i de 18 a 21h.

DEL 12 AL 16 DE JULIOL FESTA DE LA MARE DE DÉU DEL CARME 2023

image/jpeg cara A.jpg — 5.4 MB