L'àrea de Polítiques d'Igualtat te la missió d'impulsar les polítiques d'igualtat de gènere i polítiques LGBTI+ de forma integral a la ciutat de Cambrils. Compta amb dos serveis d'atenció al públic:

  • Servei d'Informació i Atenció a les Dones: adreçat a totes les dones majors d'edat de Cambrils. Atenció psicològica i jurídica.
  • Servei d'Atenció Integral LGBTI+: atenció a les persones LGBTIQA+ i el seu entorn. Atenció social, psicològica i jurídica.

Des d'aquesta àrea es conta amb varis projectes que tenen incidència en l'àmbit educatiu:

  • Vivim igual 

Vivim igual és un projecte transversal realitzat entre el departament de Polítiques d’Igualtat i la Biblioteca Josep Salceda i Castells per a contribuir i facilitar la tasca coeducativa que es duu a terme des dels centres educatius de Cambrils, facilitar eines i materials a les famílies amb infants de la ciutat, i promocionar bibliografia LGBTI+ i feminista a les lectores i lectors de la biblioteca municipal. 

Projecte vivim igual.png

 

 Maletes coeducatives, en col·laboració amb l’Àrea de Salut Pública, Polítiques d'Igualtat i d'Inclusió Social de l’Ajuntament de Cambrils.

Des de l'any 2018, s'elabora un calendari per a visibilitzar diferents aspectes referents a la igualtat de gènere. Aquest calendari es reparteix a tots els centres educatius d'educació infantil i primària a principis d'any.

Guia amb recursos per a les persones LGBTI+ de Cambrils i voltants, inclou recomanacions bibliogràfiques i enllaços a entitats i recursos. Es tracta d'un recurs en línia que es va actualitzant periòdicament.