4a Beca de Recerca

IV Beca de Recerca Vila de Cambrils 2001 que va ésser atorgada el dia 14 de desembre de 2001

el pensament del cardenal vidal i barraquer

Autora: Margarita Mauri Álvarez

149 pàg.

Preu: 12 euros

Disponible


L’obra presentada fa referència a un dels fills il·lustres de Cambrils,  el Cardenal Francesc A. Vidal i Barraquer,  figura cabdal dins la història del nostre municipi.

L'autora no ens ofereix una biografia, sinó que ens presenta el personatge des d’una vessant més íntima i personal.  Amb la lectura d’aquesta obra tenim la possibilitat de conèixer en profunditat el pensament i d’ideari del Cardenal i observar com el pas del temps, a vegades, no modifica tant com creiem la societat; ja que  els temes que preocupaven al Cardenal en aquella època continuen essent els temes principals de la societat actual. El  treball de la Margarita  Mauri,  basat en una  recerca acurada de l'àmplia bibliografia dedicada al Cardenal i en  l’estudi i l’anàlisi de la seva correspondència, ens permet afirmar que era un home de fermes   conviccions,  que en temps de conflicte va ser coherent  i que va sofrir, per això, un exili que el va mantenir allunyat de la seva terra i de la seva gent.

El retorn de les seves despulles l’any 1978,  a Tarragona,  va tancar un cercle  que restava obert i es va acomplir  així el desig del Cardenal de tornar a  la seva Diòcesi, a l’hora que rebia el reconeixement popular que es mereixia.