Mural festes del Barri de l'Eixample 3

Autors: Víctor Garcia i Cristian Blanxer.

Ubicació: Barri de l’Eixample a la façana lateral i frontal del magatzem municipal situat al carrer Barcelona.

Any: 2023 - 45 anys de les Festes del Barri de l'Eixample

Per tal d’escollir els artistes del mural el mes de novembre de 2022, l'Associació de veins i veïnes del Barri de l'Estació de Cambrils van convocar el I Concurs d’Art Mural del Barri de l’Estació, van participar 21 artistes que es dediquen aquesta especialitat. La convocatòria del concurs va comptar amb el suport del Departament de Benestar de l'Ajuntament i el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (PICI).

El dia 12 de juny es va fer un taller participatiu per tal d’elaborar el disseny de l’obra comunitària. Una quarantena de veïns i veïnes van aportar idees, a més l’Arxiu Municipal va facilitar imatges antigues per tal que els artistes poguessin tenir referències visuals de la història del barri. 

El dia 15 de juny, amb l’inici de les festes del barri, els artistes van començar a pintar el mural. El mural reflecteix elements que identifiquen tant la tradicional festa del barri com l’estació, les pubilles i els hereus. En paraules dels artistes,“l’obra vol representar l’essència de les festes a través d’un cromatisme primaveral i una composició que uneix passat, present i futur, amb la fusió de dues escenes sobreexposades. L’antiga estació de tren es tenyeix de vitalitat i tradició a través d ‘una escena de l’ofrena floral de les pubilles i hereus”.