A Cambrils, al mes de març, és el mes de la carxofa. Una hortalissa saborosa, versàtil amb moltes possibilitats a la cuina i, per descomptat un producte propi de l'horta cambrilenca que excel·leix encara més maridada amb la cuina d'arrossos, fideus i guisats de peix.

Del 8 al 24 de març, pots gaudir de la desena edició de les Jornades Encarxofa't a Cambrils, en què una trentena de restaurants t'oferiran aplicacions gastronòmiques on la carxofa, capaç d'unir els regnes de la terra i el mar que defineixen casa nostra, es converteix en l'autèntica protagonista.

Els xefs cambrilencs et presenten una gran varietat de menús per assaborir aquesta hortalissa de Km.0 en totes les seves possibilitats i per a tots els gustos i butxaques. Les trobaràs a la paella, a la cassola, acompanyant deliciosos peixo, i preparades en diferent textures i coccions: confitades, gratinades, farcides, en crema, en tempura i també en flor o com a xips creuixents. Totes aquestes propostes culinàries maridades amb els vins i caves Vilarnau.

Aquest any, com a novetat, participa en el Tast Twins adreçat a bessons/es o bessons/es idèntics/ques i entra en el sorteig d'un lot de productes de Cellers Vilarnau. Alhora, tens l'oportunitat de prendre part en l'activitat de Cuines obertes, on podràs gaudir d'un show cooking en directe de dos restaurants de referència a Cambrils: Miramar i Cal Tendre. Els xefs Joan Gómez i Damià Capafons obren les portes de casa seva per delectar-te amb receptes on la carxofa és l'ingredient estrella.

L’objectiu d’aquesta campanya gastronòmica és posar en valor el producte de la terra i per posar l’accent en la importància del sector primari, en aquest cas, la pagesia que conrea, té cura i selecciona els millors productes de proximitat per portar-los de l’horta a taula.

Al març, a Cambrils, és temps de carxofes!