Cambrils gastronomia
Cambrils Gastronomia
El mar i la terra han estat sempre generosos amb Cambrils. Aquests ens regalen productes de la més alta qualitat.
El dinamisme, la tradició, la innovació i l'enginy han portat a la cuina de Cambrils a ocupar una posició privilegiada dins del món de la gastronomia amb una oferta variada al servei dels paladars més exigents.
Dins del concepte de GASTRONOMIA s'hi amaguen realitats molt diverses. A través de gastronomia d'un país es pot, fins i tot, endevinar la personalitat del mateix.
Gastronomia és cultura, és tradició i innovació, és història i modernitat, són trajectòries professionals ben diverses, és salut i benestar, és símbol de la riquesa de la terra i del mar així com de la creativitat dels seus habitants, és economia, és identitat i mestissatge i és l'art de la restauració i el plaer dels sentits.
Pocs són els àmbits de la nostra vida que no es relacionen directa o indirectament amb aquest terme. Aquesta RELACIÓ és encara més evident en indrets com CAMBRILS.
Posar al descobert aquesta SINTONIA és la manera més breu i senzilla per explicar l'encert del projecte que us exposem a continuació.
Promocionar la singularitat i l'excel·lència de l'oferta gastronòmica de Cambrils des d'un punt de vista integral. Donant a conèixer tots els recursos que ens són propis:
- Productes de la terra
- Productes del mar
- Gastronomia
- Territori
El prestigi de la vessant gastronòmica de Cambrils és reconeguda per tothom. Cambrils és un dels municipis que concentra dins de la geografia de Catalunya, més restaurants per metre quadrat. Aquest lideratge no s'entén només en termes quantitatius sinó també qualitatius. Una estrella Michelin, la Medalla d'honor del Turisme de Catalunya i altres reconeixements a nivell autonòmic, estatal i internacional són exemples d'aquesta essència que s'amaga per tots els racons de Cambrils.
8es Jornades dels Fideus Rossos de Cambrils
Cambrils és tradició. És cuina i gastronomia. És sabor a mar i terra. És gust i olor a peix, marisc, a verdura i fruita, a oli d'oliva nou verge extra.
Cambrils no deixa indiferent. És garantia d'una experiència gustativa única i diferent, maridada amb onades de platja i camps i horts i muntanyes. Cambrils segueix el ritme de les estacions. Cada temporada amb un color, un sabor.
Cambrils us convida, ara, a gaudir d'un dels seus plats més propis, dels que podríem anomenar que estan dintre de la categoria de "ranxos mariners" o "ranxos a bordo": els Fideus Rossos de Cambrils, que tenen els seus orígens en les llars dels antics pescadors locals i, sobretot, en les cobertes de les barques de vela que, durant segles, van solcar les aigües de la Frau.
Els Fideus Rossos combinen l'herència de la cuina cambrilenca que ha passat de generació en generació, la qualitat dels productes de proximitat i l'excel·lència dels cuiners de Cambrils. Del 5 al 21 de novembre, podeu gaudir de la vuitena edició de les Jornades dels Fideus Rossos a Cambrils, durant la qual una mostra destacada dels nostres restaurants us ofereixen aplicacions gastronòmiques en què sobresurten els Fideus Rossos, com a plat principal dels menús oferts pels nostres restauradors. Entre els menús podeu trobar plats de la cuina més tradicional a la innovació i sempre sorprenent cuina d'autor.
Desitgem que en gaudiu!
Consulteu els menús dels restaurants participants:
8es Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'Oliva Verge Extra
La Cooperativa Agrícola de Cambrils i el Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament organitzen les 8es Jornades de l'Oli de Cambrils, aprofitant el creixent interès per les qualitats d'un producte que ens és propi i que marida a la perfecció amb la naturalesa i la qualitat de cuina de Cambrils i aprofitant també el gran nombre de persones que, any rere any, s'interessen per la Festa de l'Oli nou que es porta a terme des de fa anys en el nostre municipi.
DE RUTA PER LES OLIVERES
Visita a una finca d'oliveres per tal de poder viure en primera persona tot el recorregut que fa una oliva fins a convertir-se en oli. Visita al Molí.
Dia: 6/11/2021
Horari: De les 16h a les 17:30 h
Inscripció i informació:
De dilluns a divendres, de 7h a 15h
977369511 i info@coopcambrils.com
Preu: 10€/adults+ Lot producte de regal 5€/infants
Lot de productes de regal:
Ampolla de 750 ml d'oli d'oliva verge extra del raig de la nova collita
Paté d'olives arbequines 110g
FESTA DE L'OLI NOU VIRTUAL
Degut a les circumstàncies actuals, no podem gaudir de la tradicional festa de l'oli.
Tanmateix, posem al teu abast dues formes perquè puguis gaudir de l'oli nou a casa teva amb promocions especials valides fins al 20 de novembre tant a l'agrobotiga com a través del web de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.
Horaris agrobotiga: De dilluns a dissabte de 8:30h a 20:30h
Localització: Carretera Cambrils-Montbrió, Km 2
Nota:
L'oli del raig estarà disponible a partir del dia 29 d'octubre
L'oli filtrat estarà disponible a partir del dia 8 de novembre
DEGUSTACIÓ DE L'OLI ALS RESTAURANTS
Durant la campanya, els 25 restaurants participants oferiran en primícia pa amb oli nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils com a aperitiu.
Podeu consultar el llistat dels Restaurants participants en el Programa de les Jornades.
8es Jornades "Encarxofa't" a Cambrils
7es Jornades del Romesco
La campanya JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL ROMESCO DE CAMBRILS. Sol, Marinada i Romesco, es portarà a terme del 22 de novembre al 8 de desembre de 2019.
Durant aquest període, 22 restaurants oferiran menús tancats basats en el romesco com a element protagonista. El maridatge d'aquest producte amb la cuina que ens és pròpia és excepcional atès que el romesco en salsa freda o plat cuinat és un menjar arrelat a la tradició marinera de Cambrils.
Durant aquests dies, els restaurants de Cambrils oferiran, doncs, menús enromescats a l'abast de tothom amb l'objectiu de reivindicar les arrels de la nostra cuina, arrels que es remunten a èpoques molt antigues. El mateix terme romesco ve del mossàrab que significa barrejar i remenar coses diverses. Aquest fet torna a encaixar amb el nostre patrimoni gastronòmic, un ampli i divers ventall de restaurants, cadascun amb el seu estil propi, oferint als seus clients aplicacions gastronòmiques amb romesco que ben segur adelitaran els paladars més exigents.
Podeu consultar els menús al llibret de les Jornades.
17es Jornades de la Galera
De l'11 al 27 de febrer de 2022, Cambrils celebra les 17es Jornades Gastronòmiques de la Galera i la Cuina Marinera. Durant aquests dies, la galera serà la protagonista en les taules dels restaurants. A més a més, podràs gaudir d'activitats familiars i d'aparadors comercials.
Cambrils es caracteritza per ser el bressol dels grans cuiners. L'excel·lència gastronòmica és un dels seus grans reclams i, precisament per això, posa esment en promocionar un dels seus productes estrella: La Galera.
Durant les jornades, una trentena de restaurants cambrilencs ofereixen a tastar, tant a locals com a visitants, menús únics i originals, adoptant com a ingredient principal la galera. Un crustaci, fins i tot present en postres i elaboracions dolces, gràcies a la imaginació i a l'esperit de superació dels restauradors.
Aquest any, com a novetat, podràs participar en el sorteig del concurs d'aparadors "engalerats" (Consulta les bases i accediex al concurs aquí: https://pr.easypromosapp.com/p/933301 )
Participen activament, a més, entitats locals com la Confraria de Pescadors mitjançant la visites guiades "Galeres en viu" i la reproducció del vídeo "La Pesca a Cambrils" ; el Museu d'Història oferint el taller familiar "Garum, un vell condiment per a la galera" i l'associació Vent d'Estrop que acull als més petits en les ja conegudes passejades en llagut.
Aquí podreu trobar el programa d'enguany amb tots els restaurants participants i les activitats programades que us proposem.