El carnet d'usuari/ària et permet accedir al préstec del fons de la nostra biblioteca, al fons d'altres biblioteques, als serveis informàtics i wifi.

Préstec general

Documents que pots emportar-te en préstec: 30 documents durant 30 dies.

 

Reserves i renovacions

Les pots gestionar personalment a la biblioteca, per telèfon, per correu electrònic i també des del teu compte al catàleg Argus.

Disposes de 5 dies per recollir les reserves. Un cop passat el termini, aquestes s’anul·len automàticament.

Pots renovar el préstec d’un document fins a 3 vegades sempre que aquest no estigui reservat o vençut.

 

Devolucions

Pots retornar els documents personalment a la biblioteca. També disposes de dues bústies de devolució, una, integrada a la porta d'entrada de la biblioteca, i l'altra, situada al passeig Sant Joan Baptista de la Salle, 13.

Els documents de les bústies es recullen diàriament.

 

Retard en les devolucions

El carnet funciona per punts. Tens 1 punt de penalització per document i per dia de retard. Cada 90 punts equivalen a 15 dies d’exclusió del servei.

Per retards superiors es pot arribar a perdre el dret a ser usuari/ària de la biblioteca (tant al servei de consulta com al de préstec).

 

PÈRDUA O DETERIORAMENT DE DOCUMENTS

Si malmets o perds un document l’has de restituir per un altre d’idèntic.

 

Préstec Interbibliotecari

Servei gratuït que et permet obtenir llibres, audiovisuals... d’altres biblioteques amb un temps d'espera estimat d'una setmana.

Les peticions de documents que ens realitzen altres biblioteques són tractades com a prereserves. Es satisfaran d'acord a la nostra política de préstec interbibliotecari en el moment que rebem la comunicació.

En el cas que un usuari presencialment demanés en préstec el mateix document tindrà prioritat respecte a la prereserva.

El març de 2021 entra en funcionament Atena, que integra els catàlegs de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat. Això suposa l'accés a més de 400 equipaments bibliotecaris i més de 15 milions de documents.

 

Préstec de documents electrònics (Biblio Digital)

Amb la plataforma Biblio Digital es pot llegir en línia o descarregar llibres, revistes, diaris, visualitzar pel·lícules... en préstec durant un període de 21 dies.

Més informació sobre Biblio Digital a: Què és Biblio Digital.